Μέχρι τις 14 Αυγούστου η προθεσμία για τα χρέη των δημοτικών καταστημάτων

Μέχρι τις 14 Αυγούστου η προθεσμία για τα χρέη των δημοτικών καταστημάτων

Μέχρι τις 14 Αυγούστου η προθεσμία για τα χρέη των δημοτικών καταστημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών απειλεί η δημοτική αρχή

Προθεσμία μέχρι και τις 14 Αυγούστου έχουν οι μισθωτές δημοτικών ακινήτων για να καταβάλουν τα ποσά που χρωστούν είτε για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Μέχρι σήμερα μόνο 350 μισθωτές προσήλθαν για να υπαχθούν στη ρύθμιση του δήμου, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να κρατήσουν το ακίνητο για ακόμα 12 χρόνια. Πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία καθώς δίνεται το δικαίωμα να προχωρήσουν σε διακανονισμό μέχρι και σε 100 δόσεις.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τσουκαλάς, ο οποίος έκανε γνωστό χτες ότι έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν τα έγγραφα εξώσεων για όσους δεν ανταποκριθούν.

Πάντως ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι τα νέα συμφωνητικά θα υπογραφούν το διάστημα από 22 έως 30 Αυγούστου δηλώνοντας σχετικά τα εξής: «Δεν έχει υπογραφεί κανένα συμφωνητικό υπάρχει έγκριση από την νεωτέρων μνημείων τον κ. Καρυδάκη για 20 καταστήματα που έγινε αυτοψία ότι δεν έχουν παραβάσεις.
Αυτές τις μέρες έχει αυξηθεί αυτός ο αριθμός της ενημερότητας και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, όσο φτάνουμε στο τέλος της 14ης Αυγούστου που είναι η τελευταία προθεσμία. Γιατί μετά δεν υπάρχει δυνατότητα να αιτηθούν ρύθμισης. Θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα μισθώματα γιατί δεν περιλαμβάνεται σε κανένα νόμο. Συμφέρει να έρθουν να κάνουν ακόμα και εκατό δόσεις, γιατί θα έχουν για ακόμα 12 χρόνια ένα κατάστημα.

Αν δε γίνει αυτό θα υποχρεωθεί ο καθένας να καταβάλει το σύνολο των ενοικίων όλα αυτά τα χρόνια και με τις προσαυξήσεις στο σύνολό τους γιατί δεν θα υπάρχει νόμος που θα τους καλύπτει.
Έχει δοθεί εντολή από τις 15 Αυγούστου και μέχρι το τέλος της θητείας θα έχω υπογράψει διαδικασία εξώσεων και καταγγελίας των συμβάσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάρουν κάποια δημοτικά ακίνητα τη στιγμή που μέσα σε αυτά υπάρχουν άλλοι που αδιαφορούν για το διακανονισμό των χρεών.
Είναι η τελευταία προθεσμία. Μετά δεν θα έχουμε καμία ευθύνη για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, είτε από μας είτε από τη νέα δημοτική αρχή.

Το διάστημα από 22 έως 30 Αυγούστου θα υπογραφούν τα νέα συμφωνητικά για όσους ανταποκριθούν. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για να υπαχθούν στη ρύθμιση είναι 350, οι 187 βρίσκονται στην οικονομική επιτροπή. Περιμέναμε πάντως ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση, ίσως γιατί περιμένουν πολλοί να δουλέψουν μέχρι τα μέσα Αυγούστου είναι κατανοητό. Το αν δοθεί παράταση στη ρύθμιση είναι θέμα του υπουργείου.
Εμείς θέλουμε να είμαστε εντάξει με το νόμο. Αν δεν υπαχθούν μέχρι τις 14 Αυγούστου είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε δεσμεύσεις λογαριασμών για τους μεγάλους οφειλέτες».

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009