Δεν υπήρξε συμβιβασμός με τους είκοσι εργαζόμενους της ΑΔΕΚΤ

Δεν υπήρξε συμβιβασμός με τους είκοσι εργαζόμενους της ΑΔΕΚΤ

Δεν υπήρξε συμβιβασμός με τους είκοσι εργαζόμενους της ΑΔΕΚΤ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Στη χτεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε η υπόθεση των δύο πρώτων εργαζομένων

Το θέμα των είκοσι εργαζομένων στην ΑΔΕΚΤ που εκκρεμούσε σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, εξετάστηκε χτες στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, όπου παραβρέθηκε και ο δικηγόρος του Μιχάλης Κόκκινος.

Στη χτεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε η υπόθεση των δύο πρώτων εργαζομένων (θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιποι) κατά την οποία η πλευρά του δήμου Ρόδου κατέθεσε την πρόταση να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τη διεκδίκηση των τόκων στις οφειλές.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, και οι δύο πλευρές δεν προχώρησαν ούτε σε συμβιβασμό. Ο δήμος αποφάσισε να οδηγήσει την υπόθεση στη δικαιοσύνη, αν και οι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν θα κερδίσει την υπόθεση αφού ήδη αυτή έχει αποφανθεί υπέρ των εργαζομένων.

Αμέσως μετά την απόφαση ο κ. Κόκκινος σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα έκανα μία προσπάθεια να βρούμε μία άλλη συμβιβαστική λύση επίλυσης της διαφοράς, για να μην ταλαιπωρούνται οι εντολείς μας με μία νέα διαδικασία που είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα και να μη διαιωνίζονται οι υποθέσεις. Κατ’ αρχάς είδατε ότι είχαμε κάποια προβλήματα με το διαδικαστικό κομμάτι.

Ξεκαθάρισα ότι είναι ένα θέμα υποκριτικό από πλευράς της δημόσιας διοίκησης ή μάλλον της νομοθεσίας που διέπει το δημόσιο δίκαιο, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι κάνουμε μία πρόταση η οποία εξοικονομεί ξεκάθαρα χρήματα στο δημόσιο για μία υπόθεση που ήδη έχει κριθεί και για την οποία εμείς οι δικηγόροι δεν έχουμε καμία αμφιβολία και σε δεύτερο βαθμό υπέρ των εργαζομένων και ερχόμαστε εδώ σήμερα και κάνουμε μία πρόταση για να γλυτώσει ο δήμος χρήματα γιατί κάθε μέρα που περνά μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση στο εφετείο έχουμε μία επιβάρυνση ακόμα της τάξης των 3000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Τελικά έγινε μία συμβιβαστική πρόταση. Η πρόταση έγινε από το Δημήτρη το Σαλαμαστράκη που είπε να πάμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Τελικά είπαμε ότι δεν παραιτούμαστε των τόκων είναι δικαιώματα που οι άνθρωποι τα δικαιούνται και τα οποία έχουν μεγάλη σημασία. Ζητούν να παραιτηθούν από 5.000 ευρώ ο καθένας ακόμα, ξέρετε τι σημαίνει αυτό το ποσό;

Και λόγω του γεγονότος αυτού είπαν ότι θα πάμε στο εφετείο. Θα πάμε στο εφετείο θα το κερδίσουμε και πέρα από τις 6.000 για τον ένα και τις 7.000 για τον άλλο θα πάρουμε 10.000 για τον καθένα. Αυτό θα είναι κέρδος για το δήμο; Μήπως θα ήταν κέρδος να πλήρωναν σήμερα λιγότερα λεφτά και να κλείσει η υπόθεση εδώ;

Πάντως για να μην είμαι άδικος θέλω να πω ότι τουλάχιστον ο Νίκος Τσουκαλάς και ο δήμαρχος Ρόδου και ο Δημήτρης Σαλαμαστράκης στις περιπτώσεις που μπορούσαν έχουν κάνει προσπάθειες να δώσουν λύσεις.

Για παράδειγμα στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ δόθηκε λύση και πληρώθηκαν οι 60 εργαζόμενοι γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν υπήρχε περίπτωση να πληρωθούν.

Η περιφέρεια από την άλλη πλευρά δεν έκανε ενέργειες εκτός από τη βοήθεια που είχαμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες από την κ. Διακαντώνη και την ομάδα της που βοήθησαν πολύ.

Ελπίζω την Πέμπτη στη ΔΕΥΑΡ να έχουμε θετική απόφαση για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΙ να κλείσει αυτό το θέμα και για τη ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου».

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου