O Νισύριος Τζον Κατσιματίδης παίρνει με 100 εκατ. ευρώ μετρητά το Hilton

O Νισύριος Τζον Κατσιματίδης παίρνει με 100 εκατ. ευρώ μετρητά το Hilton

O Νισύριος Τζον Κατσιματίδης παίρνει με 100 εκατ. ευρώ μετρητά το Hilton

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1833 ΦΟΡΕΣ

Αναλαμβάνει και χρέη ύψους 40 εκατ. ευρώ

Στις 8 Ιουνίου η στήλη Torna-δορος είχε αποκαλύψει τις συζητήσεις του δισεκατομμυριούχου ομογενή επιχειρηματία από την Αμερική Τζον Κατσιματίδη με την Alpha Bank για την αγορά του Hilton στην Αθήνα. Εκτοτε ακολούθησαν δημοσιεύματα σχεδόν από όλα τα μέσα γι αυτό το θέμα.

Τώρα, το tornosnews αποκαλύπτει ότι το deal έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα και, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, όπου νάναι θα μπουν και οι υπογραφές. Κατά τις πληροφορίες, το τίμημα που συμφωνήθηκε είναι τα 100 εκατ. ευρώ και η ανάληψη των υποχρεώσεων του Hilton από τον ομογενή επιχειρηματία. Οι υποχρεώσεις (κυρίως από δάνειο του παρελθόντος για την επέκταση του ξενοδοχείου) υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ.

Ο Τζον Κατσιματίδης, που διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη δημαρχία στη Ν.Υόρκη, βρίσκεται στο νούμερο 458 στη λίστα των δισεκατομυριούχων του περιοδικού «Forbes» με την αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται στα 3 δισ.δολάρια. Τώρα θέλει να επενδύσει και στην Ελλάδα κυρίως στους τομείς των ακινήτων και της ενέργειας.

Παιδί μεταναστών από την Νίσυρο, ήταν μόλις 6 μηνών όταν έφθασε στις ΗΠΑ. Μεγάλωσε δύσκολα, σε μια φτωχογειτονιά του Χάρλεμ.Η πρώτη του δουλειά ήταν βοηθός σε ένα μανάβικο, στο οποίο κάποια στιγή αγόρασε το μισό.

Σήμερα, όπως αναφέρε το fortunegreece.com, στα 66 του, είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και CEO της Gristedes Foods (με 30 μαγαζιά είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα παντωπολείων στη Νέα Υόρκη), της Red Apple Group (δραστηριοποιείται στο real estate, με 800 εκατ. δολ. περιουσιακά στοιχεία στη Νέα Υόρκη, στη Φλόριντα και στις Παρθένες Νήσους και στην αεροπλοΐα, με ένα στόλο 440 ιδιωτικών τζετ προς ναύλωση, με πλούσιους και ισχυρούς πελάτες), καθώς και της θυγατρικής της United Refining Company (δραστηριοποιείται σε Καναδά και ΗΠΑ, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων, τα Kwik-Fill, σε Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια και Οχάιο). Είναι επίσης εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Hellenic Times.

Οι επιχειρήσεις του έχουν ετήσιο τζίρο πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας 8.000 υπαλλήλους.

Εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο Τζον και η σύζυγός του Μάργκο Κατσιματίδης έχουν αναπτύξει πλούσιο φιλαθρωπικό έργο. Μεταξύ πολλών άλλων, παρέχουν ενεργό στήριξη στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σε μία σειρά από αμερικανικά ερευνητικά ιδρύματα, π.χ. για τον παιδικό Διαβήτη, τον καρκίνο, την νεφρική ανεπάρκεια, το Αλτζχάιμερ και το Πάρκινσον.

Επίσης, χρηματοδοτούν το Ίδρυμα Υποτροφιών Κατσιματίδη της Σχολής Επιχειρήσεων Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας οικονομικά τις σπουδές τουλάχιστον δύο φοιτητών τον χρόνο.

Πρώην γραμματέας του, η Μάργκο είναι η δεύτερη σύζυγός του. Έχουν δύο παιδιά, την Άντρια και τον Τζον Τζούνιορ, με την κόρη του να παντρεέυται μέλος της οικογένειας Νίξον.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα