Μακροσκελής απάντηση του Ροδήλιου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Μακροσκελής απάντηση του Ροδήλιου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Μακροσκελής απάντηση του Ροδήλιου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 682 ΦΟΡΕΣ

Για το «καυτό» θέμα των μεταγραφών

Θέμα : Απάντηση Ροδήλιου σε επιστολή Ε.Ο.Π. , Αρ. Πρωτ. 1926/ 22/07/2014

Αρ. Πρωτ: 70 Ρόδος 31 Ιούλιου 2014

Προς:
Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, – Δ. Σ. – Επιτροπή μεταγραφών
Λ. Σπύρου Λούη & Λ. Κύμης,
15123 Μαρούσι, Αθήνα

Κύριε Πρόεδρε, Μέλη του Δ.Σ., Μέλη της Επιτροπής Μεταγραφών,

Από το περιεχόμενο της από 21/07/2014 Αρ. Πρωτ. 67 επιστολής μας προκύπτει:

1) Η βούλησή μας να προασπίσουμε τουλάχιστον ηθικώς τα νόμιμα συμφέροντα του σωματείου μας, το οποίο δέχθηκε σοβαρό πλήγμα μετά την ταυτόχρονη, ομαδική αποχώρηση δώδεκα αθλητών μας, (πρωτοφανής αριθμός μεταγραφών για ποδηλατικό σύλλογο, σε μία μόνο μεταγραφική περίοδο).

2) ΄Οτι δεν επικαλούμεθα «αναλήθειες, ανακρίβειες και δυσφημιστικές διαδόσεις», ούτε έχουμε την πρόθεση, πόσο μάλλον τις ειδικές γνώσεις να αμφισβητούμε την επιστημονική κατάρτιση του κυρίου Λιανού.

3) ΄Οτι αξιώσαμε μόνο μια απάντηση στο ερώτημα εάν και κατά πόσο η στάση που τήρησε ο κύριος Λιανός, κατά τη συζήτηση των Προσφύγων των επτά αθλητών μας ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, ήταν σύμφωνη με νόμιμη απόφαση αρμόδιου Διοικητικού Οργάνου της Ομοσπονδίας σας.

Η συνομολόγηση του περιεχομένου των Προσφυγών των αθλητών μας από τον κύριο Λιανό και η μη αμφισβήτηση των περιστατικών που οι αθλητές αυτοί επικαλέστηκαν ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες από την επίσημη εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Μεταγραφών της ΕΟΠ, η οποία επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την 29.1.2014 και η οποία αρνήθηκε τις μεταγραφές αυτές, ΥΠΕΡ του ΡΟΔΗΛΙΟΥ.

Δυστυχώς, στο ερώτημα αυτό δεν λάβαμε απάντηση.

Περαιτέρω, θα πρέπει να επισημανθεί ότι:
1) Δικονομικά, ο κύριος αντίδικος των επτά αθλητών μας, στη διαδικασία ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, ήταν η Ε.Ο.Π. και όχι ο ΡΟΔΗΛΙΟΣ.

2) Δεν διεξήγαγε ο ΡΟΔΗΛΙΟΣ τον δικαστικό αγώνα ώστε να είναι σε θέση να αντικρούσει αυτοτελώς τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων αθλητών.

3) Ο ΡΟΔΗΛΙΟΣ, παρενέβη στη διαδικασία υπέρ της Ομοσπονδίας και ακριβέστερα προς υποστήριξη της παραπάνω από 29.1.2014 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου σας, την οποία τελικώς όχι μόνο δεν υποστήριξε ο πληρεξούσιός σας αλλά την ανέτρεψε με τη δήλωσή του.

4) Η αμφισβήτηση των περιστατικών που επικαλέστηκαν οι αθλητές με τις Προσφυγές τους και η αντίκρουση αυτών ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες, επίσης μόνο από τον πληρεξούσιό σας θα μπορούσε να γίνει, πλην όμως δεν έγινε.

5) Η ανασκευή της από 29.1.2014 απόφασης της Ομοσπονδίας συνέβη μετά την συνομολόγηση του περιεχομένου των Προσφυγών από τον πληρεξούσιό σας, και όχι με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ, τις οποίες οπωσδήποτε σεβόμεθα.

6) Ενόψει όλων των παραπάνω η Παρέμβαση του ΡΟΔΗΛΙΟΥ καθώς και τα στοιχεία και το Υπόμνημά μας κατέστησαν άνευ σημασίας και προφανως απορριπτέα.

Ευελπιστούμε ότι και η παρούσα επιστολή μας συμβάλει στη διατήρηση των καλών σχέσεων και της αθλητικής συνεργασίας που το σωματείο μας επιθυμεί να έχει με τη Ομοσπονδίας, ως μέλος της, τα αδελφά σωματεία και τους αθλητές μας «νυν» και «πρώην».

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος
Παπασταματάκης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Κούρος Κωνσταντίνος

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!