Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε;

Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε;

Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε;

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Ροδιακά

31 εκατομμύρια ευρώ! Ζεστά – ζεστά. Ένας προϋπολογισμός ΕΣΠΑ ή κάτι τέτοιο. Τόσα έχασε μέσα σε μια νύχτα η Ρόδος, από την κατάργηση του Νόμου 973, για την οποία έχουμε μήνες που γράφουμε.

Κανονικά όπως γίνονταν παλιά από την πώληση των δημοσίων κτημάτων, το 75% του ποσού αυτού, έμπαινε σε ειδικό λογαριασμό αρχικά της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και στη συνέχεια, σε ξεχωριστό λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σύμφωνα με την επιταγή του νόμου χρησιμοποιούνταν για κοινωφελής σκοπούς.
Η Ρόδος, είχε εισπράξει τεράστια ποσά από τις πωλήσεις αυτές, όπως επίσης κι άλλα νησιά του νομού μας όπου είχαν γίνει αντίστοιχες εκποιήσεις δημοσίων Κτημάτων μέσω της ΚΕΔ.
Όταν το αρπακτικό που λέγεται κράτος των Αθηνών, κατάλαβε τι έχανε, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τσεπώνει και αυτά.

Σαν όλα τα υπόλοιπα δηλαδή. Τα εκατομμύρια από το «σπατόσημο» τα χρήματα από το ΙΚΑ, τον φόρο εισοδήματος και όλα τα υπόλοιπα που καθιστούν τη Ρόδο ένα χρυσωρυχείο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί και λεηλατούν χρόνια τώρα, διάφορες ομάδες αρπακτικών.

Μας είπαν ότι έρχεται η ανάπτυξη όμως. Ας μην έχουμε παράπονο.
Τώρα το τι είδους ανάπτυξη θα είναι, ποιοι ακριβώς θα επωφεληθούν και πόσες ακριβώς θα είναι οι θέσεις εργασίας, για ποιους και με τι μισθούς, όλα θα τα δούμε στην πράξη τα επόμενα χρόνια.

Θα περιμέναμε τέλος από όλους αυτούς ανεξαιρέτως που μας εκπροσωπούν (τέως, νυν, επερχόμενους κλπ) να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα δύο αυτά… μικροζητηματάκια που θίγουμε. Το 75% που έκανε φτερά και τα εκατομμύρια του Σπατόσημου που εξακολουθούν να αρπάζουν από τη Ρόδο μας. Να ξέρουμε κι εμείς, τι… έχουν καταλάβει.
Η σιωπή, δεν είναι πάντα χρυσός. Καμιά φορά καταλογίζεται και ως συνενοχή. Καραμπινάτη μάλιστα…!

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B