Συνάντηση Κεφαλογιάννη- Πατούλη για τον ιατρικό τουρισμό

Συνάντηση Κεφαλογιάννη- Πατούλη για τον ιατρικό τουρισμό

Συνάντηση Κεφαλογιάννη- Πατούλη για τον ιατρικό τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η εξέλιξη των διαδικασιών για το θεσμό των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας

Η προώθηση του ιατρικού τουρισμού ήταν το αντικείμενο σημερινής συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και υπεύθυνο της Διυπουργικής Τριμελούς Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού κ.Γιώργο Πατούλης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού

Οπως αναφέρεται, σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί αφενός μεν, η εξέλιξη των διαδικασιών για το θεσμό των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και της αδειοδότησης με πιστοποιημένο τρόπο των Κέντρων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και αφετέρου, το θέμα της πιστοποίησης υγειονομικών δομών για τις ανάγκες του ιατρικού τουρισμού.

Οσον αφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, η υπουργός και ο δήμαρχος Αμαρουσίου συμφώνησαν να διοργανωθεί ημερίδα με αντίστοιχο θέμα, στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στο Φθινόπωρο.

Επίσης ο κ. Πατούλης με την ιδιότητα του προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κάλεσε την κυρία Κεφαλογιάννη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014.

Ο ιατρικός τουρισμός -όπως σημείωσε- μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού

Στις τρεις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ξενοδοχειακές επενδύσεις η Ελλάδα το 2023