Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ προκρίθηκε η Εθνική ομάδα των Εφήβων

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ προκρίθηκε η Εθνική ομάδα των Εφήβων

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ προκρίθηκε η Εθνική ομάδα των Εφήβων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 565 ΦΟΡΕΣ

Νίκησε με 85-68 την Ιταλία

Καταπληκτική εμφάνιση από την Εθνική Εφήβων, η οποία επικράτησε της Ιταλίας με 85-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή από το παιχνίδι Σερβία-Λιθουανία.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν εξαιρετικό παιχνίδι, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το αντιπροσωπευτικό μα;ς συγκρότημα κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να περάσει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Παπαγιάννης στο έκτο λεπτό έκανε το 9-13 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τους Ιταλούς να μην μπορούν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν το καλάθι των διεθνών μας. Αποτέλεσμα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 20-11 για τους Έφηβους.

Τα πράγματα στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξαν, καθώς η Ιταλία προσπάθησε και κατάφερε να μειώσει.

Οδοστρωτήρας ήταν η Εφήβων, η οποία διέλυσε την Ιταλία με 85-68 στον προημιτελικό και προκρίθηκε στην τελική τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τουρκίας.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι της στην διοργάνωση και με κορυφαίο και πάλι τον Χαραλαμπόπουλο πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Σερβίας με την Λιθουανία.

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τους διεθνείς

Η Ελλάδα άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι, επέβαλλε πολύ γρήγορα τον δικό της ρυθμό και με πολύ σκληρή αμυντική λειτουργία κατάφερε να αποσυντονίσει άμεσα τους Ιταλούς. Οι καλές επιλογές επιθετικά, που συνδυάστηκαν με ευστοχία έφεραν τους Έλληνες διεθνείς μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (20-9), λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ιταλοί προσπάθησαν να βελτιώσουν λίγο την άμυνά τους και το πέτυχαν, ενώ με ατομικές προσπάθειες κυρίως του Σεβερίνι μείωσαν στους έξι πόντους (33-39) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε και πάλι εξαιρετικό παιχνίδι, καθώς ήδη από το ημίχρονο είχε 14 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, φτάνοντας να προηγηθούν ακόμη και με 14 (55-41) πόντους, μετά από καλάθι και φάουλ του Αντώνη Κόνιαρη. Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη, ωστόσο στο δεύτερο μισό της περιόδου άρχισε να χάνει σιγά-σιγά την διαφορά που είχε κτίσει.

Τους... εκνεύρισε η αντεπίθεση των Ιταλών

Η αντεπίθεση των Ιταλών συνεχίστηκε στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του αγώνα, με την γειτονική χώρα να μειώνει στο καλάθι (58-56) με τρίποντο του Μουσίνι, στο πρώτο λεπτό και να ισοφαρίζει ένα λεπτό αργότερα με νέο τρίποντο του Πικαρέλι (59-59).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Έλληνες παίκτες έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, ενώ με τον Παπαγιάννη να εκτοξεύει την απόδοσή του επιθετικά «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη, έφτασαν να προηγηθούν ακόμη και με 19 πόντους (66-85) και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Κορυφαίος ήταν και πάλι ο Χαραλαμπόπουλος με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Κόνιαρης με 10, Μουράτος με 12, Σταμάτης με 16 και Παπαγιάννης με 14 πόντους. Από τους Ιταλούς, ξεχώρισε ο Μουσίνι που πέτυχε 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 33-39, 53-58, 68-85

Πηγή: sentragoal.gr

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή