Βιντεο: Υποσχέσεις Κικίλια για την στελέχωση των υπηρεσιών

Βιντεο: Υποσχέσεις Κικίλια για την στελέχωση των υπηρεσιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 744 ΦΟΡΕΣ

«Βασική μας προτεραιότητα η ασφάλεια κατοίκων και τουριστών», δήλωσε ο υπουργός

Τη δέσμευση ότι θα υπάρξει στελέχωση των υπηρεσιών της αστυνομίας στο νησί μας, στο μέτρο του δυνατού, έδωσε χθες από τη Ρόδο όπου βρέθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως στόχος είναι να υπάρχει ασφάλεια στην καθημερινότητα κάθε Έλληνα πολίτη!

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χθες επισκέφθηκε, την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της εκκλησίας.

Αναλυτικότερα, νωρίς το πρωί, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά και στη συνέχεια με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα δημόσιας ασφάλειας και πυρόσβεσης της περιοχής.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των δύο συναντήσεων: «Οι συναντήσεις μου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και με τον Δήμαρχο Ρόδου μου έδωσαν μία σαφή εικόνα για τα θέματα ασφάλειας και πολιτικής προστασίας που αντιμετωπίζει η περιοχή. Διαβεβαίωσα τον Δήμαρχο Ρόδου ότι η ασφάλεια των δημοτών και των τουριστών του νησιού είναι βασική μας προτεραιότητα.

Συμφωνήσαμε με την Περιφέρεια Νoτίου Αιγαίου τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας που θα εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Θα ήθελα να επισημάνω σχετικά με τη δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών ότι δεν θα γίνει καμία ενέργεια χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Με δεδομένη όμως την ύπαρξη του προβλήματος και τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο απαιτείται σε κάθε περίπτωση ο συνεχής έλεγχος του φαινομένου και η εξέταση της δημιουργίας μίας δομής προσωρινής φιλοξενίας το ανώτερο για 48 ώρες».

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Επίσκεψη στην Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου
Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχο Αντώνιο Βλαχάκη, με τον Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Ταξίαρχο Φώτιο Νικολόπουλο, τον Συντονιστή σε θέματα αλλοδαπών Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μιχαήλ Καληωράκη, καθώς και με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων και συζήτησε μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας εστιάζοντας σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετά τη συνάντηση του δήλωσε : «Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και να ενημερωθώ για τα προβλήματα ασφάλειας της περιοχής, που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους τουρίστες.

Το έργο που επιτελείται από τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αξιόλογο και γίνεται αθόρυβα γιατί ειδικά στους σημερινούς δύσκολους καιρούς δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις.

Το ζητούμενο για εμένα είναι η νέα οργανωτική δομή της Αστυνομίας να συμβάλλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων.

Έχω δεσμευτεί προσωπικά ότι θα δουλέψω συστηματικά και αδιάκοπα με όλους, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, στην καθημερινότητα κάθε Έλληνα πολίτη.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον πολίτη μία Αστυνομία που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Επαγγελματισμός – Αποτελεσματικότητα – Αμεσότητα. Μία Αστυνομία που μπορεί να προλαμβάνει και να καταπολεμά την παραβατικότητα εξίσου αποτελεσματικά».

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου
Τελευταίος σταθμός της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου. Ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Πύραρχος κ. Χρήστος Γκολφίνος και το προσωπικό υποδέχθηκαν τον Υπουργό και συζήτησαν μαζί του για τις συνθήκες εργασίας και για θέματα πυροπροστασίας της περιοχής.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή από τον Διοικητή και το προσωπικό της Υπηρεσίας, να αναπτύσσουν τα θέματα πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης που αφορούν την περιοχή.

Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα μας. Οι Πυροσβέστες εδώ στη Ρόδο, όπως άλλωστε και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με αυταπάρνηση, για την πυροπροστασία των δασών μας, όπως βέβαια και την προστασία των πολιτών.

Θέλω να τονίσω ότι είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση με όλο το μηχανισμό μας, ώστε να προασπίσουμε το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Όπως γνωρίζετε στην περιοχή ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ανήκουν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Λίνδου, Απολλώνων και της Καρπάθου. Επιχειρησιακά επίσης ανήκουν και τα νησιά, Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Μεγίστη, και Κάσος.

Ενημερώθηκα για το τι προβλέπει ο Σχεδιασμός καθώς στα νησιά αυτά δεν υφίστανται πυροσβεστικές δυνάμεις και λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα είναι δύσκολη η μεταφορά δυνάμεων σε περίπτωση συμβάντων.

Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόληψη και σχεδιασμός που ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε πάσης φύσεως επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν με τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι γνωστά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ούτε να τα υποβαθμίσουμε, ούτε να αφήσουμε την επίλυσή τους στην τύχη.

Το ίδιο ισχύει και με το προσωπικό. Το θέμα της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της Υπηρεσίας που μου ετέθη το αξιολογώ ως πολύ σημαντικό.

Ακριβώς γι’ αυτό θα πρέπει να τεθεί στη βάση μίας συνολικής συζήτησης για την ορθολογική κατανομή και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πολύ πρόσφατη ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με επιπλέον 500 Δόκιμους Πυροσβέστες.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και τους εθελοντές πυροσβέστες που με το πολύτιμο έργο τους ενισχύουν την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής μας.

Ας μη γελιόμαστε, η συνδρομή όλων, εθελοντών και πολιτών είναι σημαντική στη μάχη της προστασίας του φυσικού μας πλούτου.

Το έχω ήδη πει αρκετές φορές, αλλά μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα με ακούσετε πολλές φορές να απευθύνω αυτή την έκκληση.

Η έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων, ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να μας σώσει από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Άρα στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς.

Στόχος μας είναι η επαγρύπνηση, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός».
 

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»