Έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου

Έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου

Έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1518 ΦΟΡΕΣ

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι επισκέπτες της Ρόδου το επτάμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς και βαδίζουμε ολοταχώς προς νέο ρεκόρ για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο συνολικά, 1.068.798 άτομα έναντι 966.380 πέρσι, καταγράφοντας μία αύξηση κατά 102.602 άτομα.
Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι παρά την αυξητική πορεία που έχει το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας, εντούτοις θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε κάποιο ποσοστό θα σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες από τη Ρωσική αγορά.

Οι πτωχεύσεις του προηγούμενου διαστήματος ανέκοψαν το τουριστικό ρεύμα που είχε αναπτυχθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια ως απόρροια της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη Ρωσία. Το ποσοστό της αύξησης εξακολουθεί να είναι διψήφιο, ενώ πολύ καλά θα πάει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο ο Αύγουστος όσο και ο Σεπτέμβριος. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και στην κυριολεξία δεν πέφτει καρφίτσα, ενώ όπως έχει ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ φέτος θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας για διακοπές 19 εκατομμύρια τουρίστες.

Φέτος είναι η δυναμική επιστροφή της Ελλάδας και αυτό το παραδέχονται όλοι, όπως επί παραδείγματι το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο σε άρθρο του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα αποτελεί τον υπ' αριθμόν 1 τουριστικό προορισμό.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η Ελλάδα επανέρχεται στο τουριστικό προσκήνιο και ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της.

Παράλληλα, επισημαίνεται το πλήγμα που είχε δεχθεί ο ελληνικός τουρισμός κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το οποίο όπως σημειώνεται οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις εικόνες από διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Στο άρθρο, ωστόσο, γίνεται αναφορά και στις ταξιδιωτικές οδηγίες που είχε εκδώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σημειώνεται και ο ρόλος ορισμένων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, που με άρθρα τους έβαλλαν κατά της Ελλάδας επηρεάζοντας σημαντικά τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «λαϊκές εφημερίδες όπως η BILD έριχναν λάδι στη φωτιά με χαρακτηρισμούς όπως «χρεωκοπημένοι Έλληνες» και προτροπές για πώληση μερικών νησιών. «Όλα αυτά έβλαψαν τις σχέσεις των δύο λαών, αλλά το πρόσφατο παρελθόν φαίνεται να έχει ξεχαστεί, καθώς πλέον εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στην Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση και δεν ακούγεται πλέον τίποτα για απεργίες και διαδηλώσεις».

Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη η βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων ομάδων επισκεπτών, ενώ γίνεται αναφορά και σε προσπάθειες «αρπαχτής» σε νησιά με μεγάλη επισκεψιμότητα, με σημαντική αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων, πρακτική που αν συνεχιστεί, όπως σημειώνεται, «θα αποβεί τελικά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη