Παγκόσμιο tasc force για τον ιό Έμπολα

Παγκόσμιο tasc force για τον ιό  Έμπολα

Παγκόσμιο tasc force για τον ιό Έμπολα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας του ιού Έμπολα κατά τα αεροπορικά ταξίδια είναι χαμηλός.

Αυτό αναφέρει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η οποία συμμετέχει στη παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού.

Οι εν λόγω Οργανισμοί ανακοίνωσαν ότι ιδρύουν μια Task Force στον τομέα των Ταξιδίων και Μεταφορών, η οποία θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα παρέχει έγκαιρη πληροφόρηση για τους ταξιδιώτες σε σχέση με τον ιό.

Όπως αναφέρει, σε αντίθεση με λοιμώξεις όπως η γρίπη ή η φυματίωση, ο ιός Έμπολα δεν μεταδίδεται με την αναπνοή του αέρα (και τα αιωρούμενα σωματίδια που περιέχει) από ένα μολυσμένο άτομο. Η μετάδοση απαιτεί άμεση επαφή με το αίμα, τις εκκρίσεις, τα όργανα και άλλα σωματικά υγρά από μολυσμένα ζώντα ή νεκρά άτομα ή ζώα κάτι απίθανο να συμβεί για το μέσο ταξιδιώτη.

Οι ταξιδιώτες σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να αποφεύγουν όλες αυτές τις επαφές και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών.Οι περισσότερες λοιμώξεις στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε σημειώθηκαν όταν τα μέλη της οικογένειας ή φίλοι φρόντισαν κάποιον που ήταν άρρωστος ή κατά την προετοιμασία ταφικών τελετών που δεν ακολουθήθηκαν αυστηρά μέτρα πρόληψης.

Επίσης, μετάδοση της ασθένειας έχει σημειωθεί σε κλινικές και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες, όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ασθενείς και άλλα άτομα έχουν έρθει σε άμεση επαφή με ένα άτομο που έχει προσβληθεί.

Ένα άτομο συνήθως δεν έχει συμπτώματα για 2 έως 21 ημέρες (περίοδος επώασης ). Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, αδυναμία, πόνο στους μυς, πονοκέφαλο και πονόλαιμο. Αυτό ακολουθείται από εμετό, διάρροια, εξάνθημα, και σε μερικές περιπτώσεις αιμορραγία.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή