Πανηγυρική η τελετή της ορκωμοσίας την Κυριακή

Πανηγυρική η τελετή  της ορκωμοσίας την Κυριακή

Πανηγυρική η τελετή της ορκωμοσίας την Κυριακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 651 ΦΟΡΕΣ

Διαφορετική απ’ ό,τι έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν όσο και πανηγυρική ως τελετή αναμένεται να είναι η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου καθώς και των συμβούλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων η οποία έχει προγραμματιστεί, ως γνωστόν, για την ερχόμενη Κυριακή 24 Αυγούστου, στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου.

Τις τελευταίες ημέρες ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μεταβαίνει συχνά στο Δήμο καθώς εποπτεύει αναλυτικά όλο το διαδικαστικό και το πρωτόκολλο για την τελετή της ορκωμοσίας μια και, σύμφωνα με το νόμο, είναι αυτός που έχει την ευθύνη.
Χθες, λοιπόν, ο κ. Χατζηδιάκος, βρέθηκε για αρκετή ώρα στο Δημαρχείο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και είχε διαδοχικές συσκέψεις μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, χθες, είχε σύσκεψη με τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται στο στήσιμο της τελετής, όπως οι Τεχνικές Υπηρεσίες, το Γραφείο του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων. Συναντήθηκε, όμως, και με τον Διοικητή της Τροχαίας Ρόδου κ. Στέργου προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μια και, όπως είναι φυσικό, η πλατεία Δημαρχείου θα κλείσει για τα οχήματα για αρκετές ώρες.

Στις συσκέψεις παραβρέθηκαν στενοί συνεργάτες του αλλά και νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου και ο κ. Γιώργος Πόκκιας.

Το “στήσιμο”
Σύμφωνα με πληροφορίες, το “στήσιμο” της τελετής θα είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε ορκωμοσία του δ.σ. Ρόδου, τουλάχιστον σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, και θα θυμίζει τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης της Ρόδου, του Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Το δ.σ. θα στέκεται στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του Δημαρχείου ενώ κάτω, δεξιά και αριστερά, οι σύμβουλοι των δημοτικών και των τοπικών κοινοτήτων. Όπως αναλογίζεται κανείς, θα ορκιστούν περί τα 300 άτομα γι’ αυτό και επελέγη ο χώρος της πλατείας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι, οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους τόσο για την ημερομηνία που επελέγη, μια και δεν έχει βγει ακόμη η απόφαση του Δικαστηρίου για τις ενστάσεις επί του κύρους των εκλογών, όσο, όμως, και για την επιλογή του χώρου αφού προτάθηκε το θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον» ή το Ροδίνι.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος είπε ότι θεωρεί αυτή ως κατάλληλη ημερομηνία για την ορκωμοσία προκειμένου να έχουν το περιθώριο να ενημερωθούν οι συνεργάτες του που θ’ αναλάβουν πόστα.

Σημειώνεται ότι, την Κυριακή, πολιτικά θα ορκιστεί, όπως έχει γνωστό μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος ενώ στο Κοράνι θα ορκιστεί συμπολίτης μας που εκλέχθηκε σε τοπικό συμβούλιο και είναι μουσουλμάνος.

Τέλος, αύριο, Παρασκευή, ο κ. Χατζηδιάκος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις για την ορκωμοσία, κατά τις οποίες θα απευθύνει πρόσκληση και στο ροδιακό λαό για να παραστεί.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη