Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 853 ΦΟΡΕΣ

Δεν προβλέπεται η ίδρυση στη Ρόδο και Κω τμημάτων για την παράνομη μετανάστευση

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασ. Κικίλια, στο αίτημα που του έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας για την ίδρυση τμημάτων αντιμετώπισης της μετανάστευσης στη Ρόδο και Κω.

Ενώ οι μετανάστες καταφθάνουν καθημερινά κατά εκατοντάδες στα νησιά μας, ο κ. Υπουργός διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται πρόβλεψη για ίδρυση τμημάτων σε Ρόδο και Κω.
Ειδικότερα αναφέρει στην απάντησή του τα εξής:

«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μ. Κόνσολας, σας γνωρίζουμε ότι η πολιτική ασύλου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των μικτών μεταναστευτικών ροών στα σημεία εισόδου της ελληνικής επικράτειας, με τρόπο που να διασφαλίζει την ανάγκη αφενός φύλαξης των συνόρων έναντι της μη νόμιμης μετανάστευσης, αφετέρου παροχής διεθνούς προστασίας σε όσους δικαιούνται αυτής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σε ό,τι αφορά τα διαλαμβανόμενα στην ερώτηση του κ. συναδέλφου ζητήματα, σας ενημερώνουμε ότι στις διατάξεις του π. δ/τος 116/2007 ρυθμίζονται θέματα «Αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας υπηρεσιών των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων», χωρίς σε αυτές να υφίσταται πρόβλεψη για την ίδρυση Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω.

Αντίθετα, η πρόβλεψη για την ίδρυση των προαναφερομένων αστυνομικών Υπηρεσιών (Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ρόδου και Κω) βρίσκεται αποτυπωμένη στις διατάξεις του π.δ/τος 235/2007. Στο πλαίσιο εφαρμογής του εν λόγω νομοθετήματος, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ήδη από το 2007, προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες, διοικητικής φύσεως, ενέργειες για την έναρξη λειτουργίας των ως άνω Υπηρεσιών, χωρίς αυτές να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις των συνοριοφυλάκων αυξήθηκαν κατά 150.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο μας και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου, ώστε να εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες τάξης και ασφάλειας, να ενισχυθεί περαιτέρω το αίσθημα ασφαλείας και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής αυτών.

Προς τούτο δε αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η εφαρμογή του νεοπαγούς νόμου 4249/2014 (ΦΕΚ Α’ 73/24-03-2014) «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα ρυθμίσει και τα ζητήματα των αστυνομικών υπηρεσιών στις νήσους Ρόδου και Κω.

Ο υπουργός
Βασίλειος Κικίλιας».

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας