Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εμπρησμό στον Άγιο Σουλά

Σε πλήρη εξέλιξη οι  έρευνες για τον εμπρησμό στον Άγιο Σουλά

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εμπρησμό στον Άγιο Σουλά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 615 ΦΟΡΕΣ

Από χθες κλιμάκιο της Πυροσβεστικής διενεργεί σχετικούς ελέγχους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά που εκδηλώθηκε προ-χθές το μεσημέρι μεταξύ Διμυλιάς και Αγίου Σουλά αποτεφρώνοντας 70 στρέμματα δασικής έκτασης και η οποία εκτιμάται ότι οφείλεται σε εμπρησμό.

Χθες νωρίς το πρωί κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο τόπο της πυρκαγιάς και πραγματοποίησε εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις μέχρι τώρα ενδείξεις. Παράλληλα – σύμφωνα με πληροφορίες- στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών λήφθηκαν και καταθέσεις από συγκεκριμένα άτομα.

Ένα βασικό στοιχείο το οποίο εξ’ αρχής επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι η φωτιά προκλήθηκε εσκεμμένα, είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε σε απόσταση λίγων μέτρων από την άκρη του δρόμου και δεν δικαιολογείται το πέταγμα αναμμένου τσιγάρου ή άλλη αιτία.

Επίσης οι συνεχείς πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Αξίζει εξάλλου να επισημανθεί ότι και στις 26 Ιουνίου είχε προκληθεί και πάλι πυρκαγιά κοντά στο ελαιοτριβείο Σορωνής από άγνωστη αιτία, την ίδια ώρα με την προχθεσινή!

Η προχθεσινή φωτιά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέτρεψε σε στάχτη περίπου 70 στρέμματα πευκοδάσους και δασικής έκτασης και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 παρά 20 προχθές το απόγευμα στη θέση «Λάντα» μεταξύ Αγίου Σουλά και Διμυλιάς και γρήγορα λόγω των ενισχυμένων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε ανησυχητικές διαστάσεις.

Ωστόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, 20 οχήματα της οποίας έσπευσαν με προσωπικό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ με εντολή του διοικητή κ. Χρήστου Γκολφίνου άμεσα «σηκώθηκαν» και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στο νησί μας.

Παράλληλα ζητήθηκε η ενίσχυση των εναέριων μέσων με τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ (δύο από τη Σάμο και δύο από την Αθήνα) αλλά και 12μελούς ομάδας της Α΄ΕΜΑΚ που ήρθε από την Αθήνα προχθές το βράδυ.

Στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, προτού αυτή επεκταθεί και προς την περιοχή «Μόι», κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό, έδωσαν και εθελοντικές ομάδες, ο στρατός με οχήματα και υδροφόρες, ο Δήμος της Ρόδου και η Περιφέρεια αλλά και ιδιωτικά χωματουργικά μηχανήματα.

Οι συντονισμένες προσπάθειες επέφεραν αποτελέσματα και έτσι περίπου στις 8 το βράδυ η φωτιά είχε σβηστεί, ενώ καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και μέχρι τις 9 χθες το πρωί στο σημείο παρέμειναν οι άνδρες της Α΄ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου