Ανησυχία Σαμαρά για τους λαθρομετανάστες στα Δωδεκάνησα

Ανησυχία Σαμαρά  για τους λαθρομετανάστες στα Δωδεκάνησα

Ανησυχία Σαμαρά για τους λαθρομετανάστες στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 725 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ

Την ενεργοποίηση όλων των απαιτούμενων συστημάτων και υπηρεσιών για την αποτροπή του κύματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε χθες η στήλη «μικροπολιτικός» των Νέων, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται καθηλωμένος με πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση του, δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος με τη ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών που αποβιβάζονται σχεδόν καθημερινά στα νησιά μας.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός – αναφέρει το δημοσίευμα- ήταν το τελευταίο διήμερο σε «ανοιχτή γραμμή» με τον αρχηγό ΓΕΕΘα κ. Κωσταράκο, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για την ενεργοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Επιστρατεύονται και άλλες υπηρεσίες
Η υπόθεση αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών προς τα νησιά μας, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις κι αυτό εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις μαζικές αποβιβάσεις λαθρομεταναστών στα νησιά μας.

Ειδικά για την περιοχή της Δωδεκανήσου, εκτιμάται ότι τα μέσα αλλά και το προσωπικό που σήμερα υπάρχουν είναι περιορισμένα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εκ των πραγμάτων το πρόβλημα που ολοένα και κορυφώνεται.

Εκτός των άλλων, το πρόβλημα φαίνεται να έχει και άλλου είδους διαστάσεις, αφού προκύπτει πλέον ξεκάθαρα ότι τα κυκλώματα (Τούρκων και σε ορισμένες περιπτώσεις και Ελλήνων που συνεργάζονται μεταξύ τους) έχουν θησαυρίσει από τις μεταφορές αυτές.

Προβληματίζουν οι μαζικές αποβιβάσεις
Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν αποβιβαστεί συνολικά πάνω από 3.500 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προέρχονταν από την κόλαση του πολέμου της Συρίας.
Μεταξύ αυτών και εκατοντάδες παιδιά και βρέφη, τα οποία κατάφεραν με πολλούς κινδύνους και ταλαιπωρία να έρθουν στη Ρόδο.
Μόνο στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών εντοπίστηκαν:

• 93 παράνομοι μετανάστες στην Τήλο.
Εντοπίστηκαν, έπειτα από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου 93 υπήκοοι Συρίας (76 άνδρες και 10 γυναίκες που συνόδευαν 7 παιδιά), για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

• 1 Υπήκοος Παλαιστίνης. Εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενος από τα έναντι τουρκικά παράλια.

• 48 παράνομοι μετανάστες στην περιοχή του Γενναδίου χθες το πρωί.
Πρόκειται για υπηκόους Συρίας (31 άνδρες και 9 γυναίκες που συνόδευαν 8 βρέφη). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

• 16 παράνομοι μετανάστες στο νησί της Κω. Εντοπίστηκαν χθες το πρωί και συνελήφθησαν στην Κω. Πρόκειται για 15 υπήκοους Συρίας (13 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 8 παιδιά) και μια υπήκοο Ιορδανίας για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

• 2 Παράνομοι μετανάστες στην Κάλυμνο. Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων. Πρόκειται για δύο Σύριους, που έφθασαν στην Κάλυμνο από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης