Συνελήφθησαν στα βουνά της Σύμης δύο Τούρκοι διακινητές

Συνελήφθησαν στα βουνά της Σύμης δύο Τούρκοι διακινητές

Συνελήφθησαν στα βουνά της Σύμης δύο Τούρκοι διακινητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 628 ΦΟΡΕΣ

Προσπάθησαν να το «σκάσουν» μετά τη μεταφορά 61 λαθρομεταναστών

Ηχηρό «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, έδωσε χθες το προσωπικό του Υπολιμεναρχείου Σύμης με την σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων, οι οποίοι φέρονται να «δραστηριοποιούνται» το τελευταίο διάστημα, μεταφέροντας στα νησιά μας μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε από τους λιμενικούς και αστυνομικούς, καθώς οι αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν και κρύφτηκαν σε δύσβατη περιοχή του νησιού!

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη «κυκλώματος» διακίνησης λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας, ξεκίνησε όταν χθες το πρωί εντοπίστηκε γκουλέτα να πλέει προς τη Σύμη μεταφέροντας μεγάλο αριθμό επιβατών.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν συνολικά 61 Σύριοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) οι οποίοι δεν έφεραν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μόλις οι δύο Τούρκοι διαπίστωσαν πως θα συλλαμβάνονταν από τους λιμενικούς τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν να κρυφτούν σε γκρεμώδη περιοχή του νησιού. Τότε λιμενικοί και αστυνομικοί συντονισμένα άρχισαν τις έρευνες και τελικά λίγη ώρα αργότερα οι δύο αλλοδαποί διακινητές βρίσκονταν σε χέρια των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες φέρονται να έκαναν μεταφορές παράνομων μεταναστών, συστηματικά από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας και συγκεκριμένα προς την Σύμη, την Τήλο αλλά και την Ρόδο!

Μάλιστα το σκάφος φέρεται να αναγνωρίστηκε ως αυτό που προχθές μετέφερε τους 110 παράνομους μετανάστες στην Σύμη από τα απέναντι παράλια!

Πάντως οι δύο αλλοδαποί αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης προκειμένου να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των δρομολογίων που έχουν κάνει οι δύο Τούρκοι και βέβαια ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχουν μεταφέρει.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης οι Τούρκοι δουλέμποροι θα μεταφερθούν στην Ρόδο προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον του αρμόδιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο