Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις Σκανδιναβών αυτό το καλοκαίρι

Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις Σκανδιναβών αυτό το καλοκαίρι

Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις Σκανδιναβών αυτό το καλοκαίρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Mεγάλη έρευνα του site κρατήσεων ticketmaster,

Σημαντικό ρεύμα καταγράφεται τη φετινή περίοδο από τις Σκανδιναβικές αγορές προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα, σε σχετική μεγάλη έρευνα του site κρατήσεων ticketmaster, να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας (την οποία δημοσιεύει το tourismlobby), που αφορούν σε κρατήσεις για κάθε είδος ταξιδιού και πακέτων διακοπών μέχρι τις 15 Αυγούστου και για αναχωρήσεις από 1η Μαίου μέχρι και 31 Αυγούστου, η Ελλάδα είναι πρώτη, με μία αύξηση της τάξης του 25%, με δεύτερη την Ισπανία και τρίτη την Τουρκία.

Σε επίπεδο τοπικών προορισμών, πιο δημοφιλής παραμένει η Αττάλεια, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα και την Κρήτη, στην τρίτη θέση. Η Ρόδος βρίσκεται στην 5η θέση.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, του εντύπου Vagabond, για το 2013, η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση μεταξύ όλων των προορισμών των Σουηδών για όλα τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, με 626.000 επισκέπτες (αυτό μάλλον διαφέρει τρελά, είναι σχεδόν διπλάσιο από τα στοιχεία της Στατιστικής μας Υπηρεσίας…) και αύξηση 9% και αν αφήσουμε εκτός λίστας τους γειτονικούς προορισμούς - Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία - η Ελλάδα είναι 5η, μετά την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το 2013, ο αριθμός των Σουηδών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ήταν αυξημένος σε ποσοστό 50% σε σύγκριση με το 2010, που αναφέρεται ως η πρώτη χρονιά της κρίσης.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό