Απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ

Απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ

Απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2418 ΦΟΡΕΣ

Δεύτερη απογραφή γίνεται για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν!

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει όσοι λαμβάνουν σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ να προσκομίσουν στο αρμόδιο γραφείο (συντάξεων στον 4ο όροφο) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τον αριθμό μητρώου της σύνταξης προκειμένου να απογραφούν.

Αυτό όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως γίνεται προκειμένου να αποδειχτεί από τους δικαιούχους ότι δεν έχουν παντρευτεί και γενικότερα δεν έχει αλλάξει η οικογενειακή τους κατάσταση και έτσι δικαιούνται να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη.

Βέβαια όλα αυτά έγιναν γνωστά στο... μιλητό μεταξύ των συνταξιούχων διότι επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε, άσχετα αν κινδυνεύουν δεκάδες συνάνθρωποι μας να χάσουν την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνουν ακριβώς επειδή δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει για τα χαρτιά που όφειλαν να προσκομίσουν!

Πάντως στο τζάμι του αρμόδιου τμήματος του ΙΚΑ υπάρχει επί του θέματος η εξής ανακοίνωση: «Οι συνταξιούχοι που έχουν ειδοποιηθεί από το ενημερωτικό σημείωμα Συντάξεων Α΄ Τριμήνου 2014 να δηλώσουν το Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι στην Ελλάδα, ή εφόσον είναι αλλοδαποί, να προσκομίσουν επίσημα μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια αρχή του εξωτερικού, θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα τα στοιχεία αυτά στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων το αργότερο μέχρι τις 31.08.2014 προκειμένου να μην ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης τους».
Ελ.Π.

Διαβάστε ακόμη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια