3ο Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών Τεχνών Κύπρου 2015

3ο  Φεστιβάλ  Κινούμενων Γραφικών  Τεχνών Κύπρου 2015

3ο Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών Τεχνών Κύπρου 2015

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 367 ΦΟΡΕΣ

Το 3ο Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών Τεχνών που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2015 αποτελεί μια μοναδική διοργάνωση στη Μέση Ανατολή αλλά και την ευρύτερη Μεσόγειο.

Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις (IMF 2012, IMF 2013) σημείωσαν κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία. Αποτελούν επίτευγμα του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ειδικότερα μια καινοτόμα πρωτοβουλία του κλάδου Γραφικών Τεχνών. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά τους διαδραστικούς καλλιτέχνες, animators και motionographers με τους θεατές και να εξοικειώσει το κοινό με αυτό που αποκαλούμε ''αόρατη τέχνη", τα motion graphics.

Η προθεσμία για υποβολή έργων / φιλμ κλείνει στις 31 Αυγούστου 2014.
Το IMF καλωσορίζει παραγωγές από όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τη συμμετοχή κυπριακών παραγωγών.
Φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ προσλαμβάνει διαγωνιστική μορφή και απονέμει βραβεία στις καλύτερες συμμετοχές σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες (ένα για μαθητή / φοιτητή και ένα για επαγγελματία):

• Go with the Flow, κινούμενα γραφικά, μουσικά βίντεο, διαφημίσεις, ταινία τίτλων, 3D χαρτογράφηση, εικονικά μουσεία και αρχεία
• Animatropics & Animesh, τρισδιάστατα και δυσδιάστατα κινούμενα σχέδια, τα οποία έχουν δημιουργηθεί είτε στο χέρι ή επεξεργασμένα στον υπολογιστή
• Short & Sweet, πρόσφατες αλλά και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, δραματικές, κωμωδίες, κοινωνικός σχολιασμός

• The Single Channel Show, εμπνευσμένα παραδείγματα από το χώρο του βίντεοαρτ σε μονή προβολή Video. Πειραματισμοί που παίρνουν στα άκρα την κινούμενη εικόνα.
Η Επιτροπή Βράβευσης θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου (κινούμενα γραφικά, κινούμενα σχέδια, κινηματογράφος).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.motionfestivalcyprus.com
Στο τελευταίο Φεστιβάλ, το 2013, επιλέγηκαν 140 ταινίες ανάμεσα σε 628 υποβολές από 41 χώρες. Επί δυόμιση μέρες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
• προβολές σε 3 αίθουσες για 33 ώρες,

• 6 διαλέξεις από ειδήμονες του χώρου μεταξύ των οποίων: τον Κίμωνα Ματαρά, Ηνωμένο Βασίλειο / Κύπρος, τους Fred Burdy & Sean McGrath – Windmill Lane Ρroductions, Ιρλανδία, Bernie Roux – Νότια Αφρική / Σουηδία, Άνθιμο Ξένο – Ελλάδα, και Γιάννα Αμερικάνου – Media Desk, και Ρένο Δημητρίου – Cyprus Creative Club από την Κύπρο.

• 3 εργαστήρια (με τους Μάριο Στυλιανού – MS Viewpoint, Νέαρχο Κωνσταντίνου , Lumiere TV, Τάσο Αναστασιάδη και Γιάννα Χριστοφόρου – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
• Τέλος το IMF φιλοξένησε και δύο άλλα φεστιβάλ (Φεστιβάλ μέσα σε Φεστιβάλ) shortshort 2012 (Ιαπωνίας) και animate Cologne*OFF 2013 (Γερμανίας).

Διανύοντας το τρίτο έτος διοργάνωσης του φέτος, το IMF έχει καθιερωθεί πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ως μια πλατφόρμα για την προβολή καινοτόμων βίντεο κινούμενης εικόνας που εκτείνονται από κινούμενα γραφικά, δισδιάστατα και τρισδιάστατα κινούμενα σχεδία, video art, και ταινίες μικρού μήκους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αυτό που ενδιαφέρει τους υπεύθυνουυς του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη καινοτόμων και πρωτοποριακών προσεγγίσεων στον τομέα της κινούμενης εικόνας και βίντεο, πειραματικές τεχνικές και δημιουργικές προσεγγίσεις σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά, η σύγκλιση επιστήμης, φαντασίας και τέχνης. Φέτος δίνεται έμφαση στα έργα που διερευνούν θέματα περιβαλλοντικά ή σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη