Βίντεο: Τα βρόντηξαν και βγήκαν στους δρόμους 100 ροδίτες ξενοδοχοϋπάλληλοι

Βίντεο: Τα βρόντηξαν και βγήκαν στους δρόμους 100 ροδίτες ξενοδοχοϋπάλληλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5680 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσαν τους εργοδότες να ανοίξουν τα σεντούκια και να τους πληρώσουν

Ξέσπασαν σήμερα το πρωί 100 περίπου εργαζόμενοι μεγάλου συγκροτήματος στην περιοχή της Ιαλυσού όταν η διεύθυνση που τους χρωστάει από έναν έως δυόμιση μισθούς έφθασε στο σημείο να τους καλέσει για να τους δώσει έναντι το… μυθικό ποσό των 35 ευρώ!

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, απηυδισμένοι, τα χτύπησαν κάτω και αφού βγήκαν στον δρόμο παρατώντας την εργοδοσία σύξυλη, πήραν τα οχήματά τους, σχημάτισαν κοβόι και μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, έκαναν πορεία στους δρόμους του νησιού μας παραλύοντας την κυκλοφορία.

Σε ορισμένα σημεία μάλιστα ο κόσμος τους χειροκροτούσε και τους επαινούσε για την απόφασή τους να μην δεχθούν να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.
 
Η πορεία, κατέληξε στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου όπου οι συνδικαλιστές και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Καμπουράκη να συνετίσει τα μέλη του και να φανούν εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Εξάλλου ανακοίνωσε εξέδωσε και το ΠΑΜΕ το οποίο αναφέρει:

"Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Sunshine οργάνωσαν κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα τους. Με τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων του ξενοδοχείου που απέκλεισαν την Ένωση Ξενοδόχων ανάγκασαν την εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει το 50% των οφειλόμενων σήμερα και το υπόλοιπο την άλλη εβδομάδα.

Στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τον κλάδο.

Το παράδειγμά αυτό αποτελεί μια μικρογραφία της κατάστασης που επικρατεί λίγο πολύ σε όλα ξενοδοχεία του νησιού. Οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα όσων ξεσηκώνονται, να διεκδικήσουν να πληρωθούν τώρα, όσο τα ξενοδοχεία είναι ακόμη ανοιχτά, αλλά και να βάλουν τις βάσεις για μόνιμη οργάνωση μέσα στον τόπο δουλειάς, με επιτροπή αγώνα, με επιχειρησιακό Σωματείο".

Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς