«Λουκέτο» στο Φαρμακείο του ΙΚΑ στη Ρόδο

«Λουκέτο» στο Φαρμακείο του ΙΚΑ στη Ρόδο

«Λουκέτο» στο Φαρμακείο του ΙΚΑ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 639 ΦΟΡΕΣ

Έκλεισε απο χθες λόγω συνταξιοδότησης της υπαλλήλου

Κλειστό παραμένει από χθες, το φαρμακείο του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών του νησιού μας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Το φαρμακείο, που έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης της υπαλλήλου που το λειτουργούσε, θα αναγκάσει τους δεκάδες ασθενείς (κατά κύριο λόγο καρκινοπαθείς) που εξυπηρετούνταν από αυτό, να απευθυνθούν στην Αθήνα, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους εγκαίρως, ενώ συν τοις άλλοις, προστίθεται ένα επιπλέον οικονομικό βάρος για τους ίδιους, οι οποίοι θα πρέπει να επωμίζονται τα έξοδα της ταχυμεταφορικής που θα τους φέρνει τα φάρμακά τους.

Έτσι λοιπόν οι ασθενείς με ιδιαίτερα σοβαρές παθήσεις που εξυπηρετούνταν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τις συνταγές τους στην κεντρική φαρμακαποθήκη που βρίσκεται στην Αθήνα, και έπειτα να έρχονται τα φάρμακά τους στη Ρόδο με ταχυμεταφορική. Κάτι τέτοιο, σημαίνει τουλάχιστον 10 ημέρες καθυστέρηση για τους ίδιους, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως αρκετά από τα φάρμακα αυτά ενέχουν κίνδυνο αλλοίωσης σε περίπτωση που αυτά δεν συντηρούνται στις κατάλληλες θερμοκρασίες.

Άμεση παρέμβαση του κ. Μάνου Κόνσολα
Άμεση όμως ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα επί του θέματος, αφού ο ίδιος σε σχετική επιστολή που έστειλε χθες προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, ζητά να αποσπαστεί φαρμακοποιός ή εναλλακτικά να υπογραφεί σύμβαση με άλλο φαρμακοποιό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο της παρέμβασης του βουλευτή με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Στο φαρμακείο του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο συνταξιοδοτήθηκε ο ένας φαρμακοποιός με αποτέλεσμα να δημιουργείται οξύ πρόβλημα σε ό, τι αφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ καλύπτει τις προμήθειες φαρμάκων για το νοσοκομείο και εξυπηρετεί 100 άτομα σε ημερήσια βάση, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο καρκινοπαθείς. Αν δεν υπάρξει άμεση στελέχωση της θέσης του φαρμακοποιού οι ασφαλισμένοι θα υποβληθούν σε τεράστια ταλαιπωρία αφού η έγκριση και η εκτέλεση των συνταγών θα πρέπει να επικυρωθούν από την Αθήνα.

Ζητώ την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση για τη στελέχωση του φαρμακείου του Περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο, είτε με άμεση απόσπαση φαρμακοποιού είτε με υπογραφή σύμβασης, είτε με άμεση προκήρυξη θέσης. Αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειές σας ευελπιστώντας ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος”.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο