Το νοσοκομείο μας παρέχει σπουδαίες υπηρεσίες

Το νοσοκομείο μας παρέχει σπουδαίες υπηρεσίες

Το νοσοκομείο μας παρέχει σπουδαίες υπηρεσίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 504 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση αναφορικά με τη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Ρόδου έστειλε ο διοικητής Βασίλης Παπανικόλας μετά τη δημοσίευση σχετικής επιστολής του διευθυντή του για τη στελέχωσή του.

Ειδικότερα στην απάντησή του αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας στις 25/08/2014 σχετικά με την αδυναμία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στο Γ.Ν. Ρόδου, το Νοσοκομείο οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει συσταθεί ως αυτόνομο τμήμα από το Μάιο του 2014 και έχει στελεχωθεί με υψηλού επιπέδου ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό: Δύο γιατρούς Γενικής Χειρουργικής, δύο Παθολόγους, δύο Ορθοπεδικούς, και έναν Καρδιολόγο.

Το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό μπορεί να παρέχει και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ωστόσο λόγω κυρίως της δραματικής μείωσης ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας υπάρχει δυσκολία στην πλήρη κάλυψη του προγράμματος εφημεριών του Τμήματος με δύο γιατρούς καθημερινά ανά τομέα, τονίζοντας ωστόσο ότι μέρα χωρίς γιατρό δεν υπάρχει.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προβεί σε προκηρύξεις δύο θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού για το ΤΕΠ με τους διαγωνισμούς να αποβαίνουν άγονοι λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους ιατρούς να υπηρετήσουν θητεία στη Ρόδο. Επιπλέον το Νοσοκομείο έχει εγγράφως αιτηθεί στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ τη μετακίνηση (μόνο για τις εφημερίες) δύο ιατρών Γενικής Ιατρικής από τις υπάρχουσες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ρόδου.

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία ότι μέχρι να δοθεί κεντρική λύση στο πρόβλημα της γενικότερης έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη χώρα, το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρέχει ένα σταθερά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας βασιζόμενο στο υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο καταβάλει γενναίες προσπάθειες και σε διοικητικές παρεμβάσεις με μετακινήσεις και κάλυψη των κενών εκ των ενόντων».

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις