Ενθουσιασμένος με τη Ρόδο ο πρέσβης της Κορέας

Ενθουσιασμένος με τη Ρόδο ο πρέσβης της Κορέας

Ενθουσιασμένος με τη Ρόδο ο πρέσβης της Κορέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

Τον ενθουσιασμό του για τη Ρόδο, τις ομορφιές της, την ιστορία και τον πολιτισμό της εξέφρασε ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στη Χώρα μας κ. Gil Sou Shin κατά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με το δήμαρχο του νησιού Στάθη Κουσουρνά.

Ο πρέσβης της Κορέας υπογράμμισε μάλιστα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της χώρας του να αποτελέσει η Ρόδος τον νέο τουριστικό προορισμό των Κορεατών οι οποίοι ταξιδεύουν πολύ τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης την οποία διάγει η χώρα.

“Δεν είναι μόνο η Σαντορίνη την οποία επιλέγουν μαζικά οι συμπατριώτες μου, δήλωσε ο πρέσβης, η Ρόδος είναι ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός ο οποίος με την κατάλληλη προβολή μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες Κορεάτες”

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Gil Sou Shin ανέφερε ότι η βόλτα του στη Μεσαιωνική Πόλη τον έχει ενθουσιάσει ενώ υπογράμμισε επίσης το αίσθημα ασφάλειας που αισθάνεται κανείς στη Ρόδο γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την προσέλευση των συμπατριωτών του με δεδομένο όπως είπε χαρακτηριστικά ότι φιλοξενεί κοντά 3 εκατομμύρια τουρίστες σε ένα διάστημα μόλις λίγων μηνών.

Ο κ. Κουσουρνάς επισήμανε ότι θα γίνει οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την προβολή της Ρόδου στη Νότια Κορέα ώστε τα 50 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας αυτής να μάθουν για το νησί μας και να το επισκέπτονται όπως οι Κινέζοι που μας επισκέπτονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο πρέσβης θα παραθέσει γεύμα το μεσημέρι τόσο στον κ. Κουσουρνά όσο και στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
«Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μεταξύ του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Gil-sou SHIN και του κ. Νίκου Παπασταματίου, Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες εξαγωγής τυποποιημένων προϊόντων, για τα οποία επιδείχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και η πιθανότητα ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τη Δημοκρατία της Κορέας προς τα Δωδεκάνησα, ενόψει του αυξανόμενου εξερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή προς την Ευρώπη.

Από πλευράς Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έγινε ενημέρωση για τη δωδεκανησιακή οικονομία και για τις δυνατότητες ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασιών στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού καθώς και για τις πιθανότητες συμμετοχής επιχειρήσεων από τη Δημοκρατία της Κορέας σε μεγάλα έργα υποδομής.

Διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για την ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας και τέθηκαν οι άξονες που θα πρέπει να ακολουθηθούν στην κατεύθυνση αυτή».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου