Η... Ρόδος είχε τη δική της αμαρτία

Η... Ρόδος είχε τη δική της αμαρτία

Η... Ρόδος είχε τη δική της αμαρτία

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3830 ΦΟΡΕΣ

Εικόνες απίστευτες σε ένα από τα πιο κεντρικά μας πάρκα

Υπό κατάληψη από τσιγγάνους βρίσκεται ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης της Ρόδου, αυτό που βρίσκεται στην οδό Βύρωνος, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει πέραν κάθε λογικής!

Η συνήθης τακτική, δεκάδων τσιγγάνων, να μετατρέπουν σε τσιφλίκι τους πάρκα και παραλίες του νησιού μας, φαίνεται πως δεν έχει σταματημό, ενώ οι αρμόδιοι καθημερινά αποδεικνύονται αναρμόδιοι να βάλουν μια τάξη στην πόλη μας.

Ρούχα απλωμένα σε κάγκελα και θάμνους, γυμνά παιδιά να πλένονται στις βρύσες που βρίσκονται στο πάρκο, δεκάδες σκουπίδια διασκορπισμένα σε όλο το πάρκο αλλά και ανθρώπινα περιττώματα, είναι μόνο λίγες από τις εικόνες ντροπής που αντικρίζει όποιος αποφασίσει να διασχίσει το πάρκο που βρίσκεται στην οδό Βύρωνος.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στο εν λόγω πάρκο πέρσι τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής για τους συμπολίτες μας, ενώ μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί και μερική ανάπλαση του πάρκου από το Δήμο και τον όμιλο Rotaract.

Ούτε ένα χρόνο μετά, ένα από τα λιγοστά πάρκα που βρίσκονται στην πόλη μας, ένας χώρος που αποτελούσε πνεύμονα πρασίνου για δεκάδες συμπολίτες μας, μετατρέπεται σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, με πρωταγωνιστές για ακόμα μια φορά, τσιγγάνους.

Οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης της «Ροδιακής», είναι ενδεικτικές για το μέγεθος της κατάστασης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών, η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει, τα παιδιά κυκλοφορούν γυμνά στο πάρκο, τα περιττώματά τους βρίσκονται παντού εκεί, με τις ντροπιαστικές αυτές εικόνες, να τις αντικρίζουν όχι μόνο οι δεκάδες συμπολίτες μας που καθημερινά διασχίζουν το πάρκο αυτό, αλλά και οι τουρίστες που περνούν στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο πάρκο, που βρίσκεται κοντά στην πύλη «Κόκκινη Πόρτα» της Παλιάς Πόλης, προσφέροντας στον επισκέπτη μια πολύ όμορφη θέα των τειχών αλλά και της Τάφρου, οι εικόνες που αντικρίζει κανείς είναι περισσότερο από αποτρεπτικές και παρότι φθάνουμε στο τέλος της τουριστικής περιόδου, τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει.

Να σημειωθεί βέβαια, πως παρόμοια εικόνα παρουσίαζε πριν από περίπου δέκα ημέρες και το πάρκο της Δημοκρατίας, όπου μια ομάδα τσιγγάνων είχε μετατρέψει σε κάμπινγκ το πάρκο εκεί, καθιστώντας και πάλι τη διέλευσή του απαγορευτική.

Η κατάσταση αυτή, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες επί σειρά ετών προβλήματα που δημιουργούν οι τσιγγάνοι όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και αυτοί που «μεταναστεύουν» στο νησί μας κατά την τουριστική περίοδο, αφού τότε η επαιτεία βρίσκεται σε έξαρση. Περιοχές όπως το Νεώριο, τα Πλατανάκια, η λαϊκή του Αγίου Δημητρίου, η πύλη της ΔΕΗ, η παραλία στην Ψαροπούλα, είναι μόνο λίγες από τις περιοχές στις οποίες σχεδόν κάθε χρόνο και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, εγκαθίστανται οικογένειες ΡΟΜΑ που έρχονται στο νησί μας.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, χωρίς να υπάρχει ο τρόπος ή η διάθεση να βρεθεί λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που αποτελεί ντροπή για μια τουριστική περιοχή σαν τη δική μας.

Δεν είναι άλλωστε και τυχαίο το γεγονός ότι οι δεκάδες επαίτες που καθημερινά κατακλύζουν την πόλη της Ρόδου αλλά και τη Μεσαιωνική Πόλη, είναι ως επί το πλείστον τσιγγάνοι, αρκετοί από αυτούς, είναι αυτοί που έχουν επιλέξει τη Ρόδο ως τόπο προορισμού για το καλοκαίρι!

Η πλατεία Κύπρου, το ξύλινο πεζοδρόμιο έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης, η Νέα Αγορά, η πλατεία Σύμης, η πύλη Ντ’ Αμπουάζ, η Σωκράτους είναι λίγα μόνο από τα σημεία που καθημερινά θα συναντήσει κάποιος μικρά παιδιά ή και μεγάλους ανθρώπους να περιμένουν κάποιον να τους λυπηθεί.

Παιδιά με ακορντεόν, με απροστάτευτα κουτάβια, γυναίκες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, μέσα στη μέση του πεζοδρομίου, σε κεντρικές πύλες της Παλιάς Πόλης, μας υπενθυμίζουν καθημερινά πως το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι που περισσότερο θυμίζει κάτι από τριτοκοσμική χώρα, παρά τουριστική περιοχή!

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο