Ένας μήνας απομένει για τους επενδυτές

Ένας μήνας απομένει για τους επενδυτές

Ένας μήνας απομένει για τους επενδυτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Ένα μήνα έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το σανατόριο Ελεούσας και τη βίλα De Vecchi.

Το ταμείο θα τα μισθώσει για πενήντα χρόνια, σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορά την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής. Η ομάδα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 14 ακίνητα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιος επενδυτής μπορεί να καταθέσει προσφορά και για περισσότερα από ένα ακίνητα.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν και περιήλθαν στο ταμείο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή με απόφαση της ΔΕΑΑ. Ειδικότερα το ακίνητο του σανατορίου περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ με την απόφαση 243 της 7/11/2013 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μία εβδομάδα αργότερα. Το ακίνητο της βίλας περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ με την απόφαση 234 της 24/4/2013 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ
(ΚΤΙΡΙΟ 97)
ΘΕΣΗ

Οικισμός Αγία Ελεούσα, δημοτική ενότητα Καμείρου, δήμος Ρόδου, Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΚΤΙΡΙΑ-ΟΙΚΟΠΕΔΟ
Οικόπεδο: 21.380 τ.μ. (η επιφάνεια αντιστοιχεί στο σύνολο της κτηματολογικής μερίδας και δίδεται μόνο για πληροφοριακούς λόγους)

Κτίριο: Πρώην “Σανατόριο Φρειδερίκης της Αγίας Ελεούσας”, κτήριο 97 σύμφωνα με τον “Πίνακα Οριστικής Διανομής του Συνοικισμού Αγία Ελεούσα Ρόδου”, του υπουργείου Γεωργίας, επιφάνειας 708,60 τ.μ.

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το ακίνητο εντάσσεται σε ένα σύμπλεγμα τριών διατηρητέων κτηρίων που αναπτύσσονται περιμετρικά της ορθογώνιας πλατείας του οικισμού Αγίας Ελεούσας που καταλαμβάνουν τις τρεις πλευρές της, ενώ στην τέταρτη βρίσκεται η εκκλησία του οικισμού.

Το συγκρότημα κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της Ιταλικής κατοχής και συγκεκριμένα κατά τα έτη 1935/1936. Τα κτίρια εξυπηρετούσαν λειτουργικές ανάγκες του οικισμού αξιωματικών της Ελεούσας.

Το εν λόγω κτίριο περιλάμβανε καταστήματα στο ισόγειο και χώρους αναψυχής, ενώ στον όροφο υπήρχαν κατοικίες.Κατά την περίοδο 1947-1970 το συγκρότημα των τριών διώροφων κτιρίων γύρω από την πλατεία λειτούργησε ως νοσοκομείο στηθικών νοσημάτων (Σανατόριο Φρειδερίκης της Αγίας Ελεούσας) απ’ όπου πήρε το όνομά του. Έκτοτε έχει εγκαταλειφθεί.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Η πρόσβαση στη Ρόδο είναι εφικτή αεροπορικώς (1 ώρα πτήσης από την Αθήνα) και ακτοπλοϊκώς (περίπου 12 ώρες ταξίδι από τον Πειραιά. Το ακίνητο απέχει 22 χλμ. από το Αεροδρόμιο της Ρόδου και 35 χλμ. από το Λιμάνι.

ΜΟΡΦΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μίσθωση για 50 έτη.
ΘΕΣΗ

Περιοχή Προφήτη Ηλία, Δημοτική Ενότητα Καμείρου, Δ. Ρόδου, Περιφερειακό Διαμέρισμα Ρόδου, Ν. Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Την έκταση διασχίζει εγκάρσια η επαρχιακή οδός που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία. Απέχει περίπου 50χλμ. από την πόλη της Ρόδου.

ΚΤΙΡΙΑ-ΟΙΚΟΠΕΔΟ
Οικόπεδο: Αρχική έκταση 8.126.580 μ2 (Κ.Μ. 2000Α), τελικά 7.960.830 μ2 μετά την απόσπαση έκτασης επιφανείας 165.750 μ2 (Κ.Μ. 2000 Α1, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο “ΕΛΑΦΙΝΑ”. Η περιγραφή της έκτασης εντός της οποίας βρίσκεται η Villa de Vecchi δίδεται για πληροφοριακούς σκοπούς.

Κτίριο προς αξιοποίηση:
Η «Villa de Vecchi» αποτελεί ένα ιστορικό διώροφο κτίσμα (κατασκευάστηκε από τις ιταλικές αρχές κατοχής), συνολικής επιφανείας 757 μ2.
Μολονότι δεν έχει χαρακτηριστεί ως “έργο τέχνης” ή “ιστορικό μνημείο”, ελέγχεται από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η έκταση εντός της οποίας βρίσκεται η Villa de Vecchi αποτελεί απερίφρακτη εκτός σχεδίου έκταση, με έντονες κλίσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, η οποία σήμερα δεν φέρει επίσημο χαρακτηρισμό από το Δασαρχείο Ρόδου.

Η έκταση ανήκει επίσης σε προστατευμένη περιοχή Natura 2000, Ζ.Ε.Π. (Ζώνη Ειδικής Προστασίας), και αντιμετωπίζει ειδικούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Επίσης τμήμα της ιδιοκτησίας επιφανείας 6.250.000 μ2 περίπου, έχει χαρακτηρισθεί και έχει υπαχθεί σε Ειδική Ζώνη Διατήρησης.

Η συνολική ιδιοκτησία ανήκει σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με μοιναδική θέα, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Το ακίνητο απέχει περίπου 50χλμ. από την πόλη και το λιμάνι, περίπου 35 χλμ. από το Αεροδρόμιο της Ρόδου, και βρίσκεται στον πυρήνα του νησιού, σε ορεινή δασώδη περιοχή υψομέτρου περίπου 800 μ. Η προσβασιμότητα στην περιοχή διευκολύνεται από την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις διαφημιστικές ταμπέλες, δεδομένου ότι ο Προφήτης Ηλίας, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Λόγω απουσίας περίφραξης, το ακίνητο διαθέτει ευχερή πρόσβαση από τον επαρχιακό δρόμο του Προφήτη Ηλία.

ΜΟΡΦΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μίσθωση για 50 έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για τα ακίνητα και από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κύπρου, καθώς η τράπεζα είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕ.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009