Έφεραν στη Ρόδο 1.300 γραμμάρια ηρωίνης...

Έφεραν στη Ρόδο 1.300 γραμμάρια ηρωίνης...

Έφεραν στη Ρόδο 1.300 γραμμάρια ηρωίνης...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 879 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο θα καθίσει ένας 33χρονος

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 33χρονος φυγόδικος από την Νιγηρία ο οποίος κατηγορείται ότι έπεισε πριν από πέντε χρόνια την 25χρονη σύντροφό του να μεταφέρει από την Τουρκία 1.300 γραμ. καθαρή ηρωίνη στην περιοχή μας!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Οκτώβριο του 2009 από το έμπειρο προσωπικό του Τελωνείου της Κω οι οποίοι και συνέλαβαν την 25χρονη (σήμερα) Ρουμάνα να μεταφέρει την μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών. Από την προανάκριση της υπόθεσης προέκυψε ότι η Ρουμάνα πείστηκε να κάνει την μεταφορά από τον 33χρονο Νιγηριανό φίλο της με τον οποίο συζούσε.

Σε βάρος του 33χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, και πλέον η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν με την σύλληψη της Ρουμάνας πριν από πέντε χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή Ρουμάνα αφίχθηκε στο νησί της Κω στις 6.30 το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2009 με πλοίο της γραμμής από το Μποντρούμ.

Αμέσως, κίνησε τις υποψίες των τελωνειακών υπαλλήλων οι οποίοι την άφησαν τελευταία να εξεταστεί. Αφού άδειασαν την πλαστική βαλίτσα της, εντόπισαν διπλά τοιχώματα εντός των οποίων υπήρχε κρυμμένο δέμα σε μαύρη πλαστική συσκευασία με περιεχόμενο 1.300 γραμμάρια ηρωίνης.

Η Ρουμάνα, ισχυρίστηκε ότι εγκατέλειψε τις σπουδές της επειδή δεν είχε χρήματα και δέχθηκε πρόταση από αγνώστους να πάει στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραλάβει ηρωίνη και να την μεταφέρει στην Αθήνα έναντι αμοιβής 2.000 ευρώ. Η ηρωίνη, κατασχέθηκε και η 25χρονη Ρουμάνα προσήχθη στην Εισαγγελέα της Κω όπου της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία της είχε πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Στις 12 Ιουλίου του 2010 η υπόθεση της Ρουμάνας εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ την οποία κατάφερε να μειώσει τον Μάιο του 2011 στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς