«Τα γυμναστήρια είναι γεμάτα αναβολικά…»!

«Τα γυμναστήρια είναι γεμάτα αναβολικά…»!

«Τα γυμναστήρια είναι γεμάτα αναβολικά…»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6836 ΦΟΡΕΣ

Νεαροί που τρυπιούνται, χάπια που χαλάνε το συκώτι για να μεγαλώσουν τον όγκο του σώματος και την αυτοπεποίθηση του ατόμου

Στα γυμναστήρια τα αναβολικά κάνουν πάρτι. Νεαρά άτομα αντί να τρώνε κρόκους ωμούς αυγών κι αμύγδαλα κάνουν χρήση ουσιών για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Τρυπιούνται ή παίρνουν χάπια που μερικές φορές είναι ακόμη πιο επικίνδυνα γιατί δημιουργούν βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.

Η ιστορία ξεκίνησε χρόνια πριν, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι τόσο διαδεδομένη που είναι σαν να έχει απενοχοποιηθεί. Μέχρι που κάτι συμβαίνει κάθε φορά και η αλήθεια βγαίνει στο φως. Τώρα ήταν το έγκλημα στη Μάνη, αύριο θα είναι κάτι άλλο γιατί οι περισσότεροι χρήστες εμφανίζουν πολύ βίαιη συμπεριφορά και επιθετικότητα που συνδυάζεται και με κατάθλιψη και μανία.

Να είναι σαν το άγριο ζώο με την κατανάλωσή τους, κι αυτό να τους αρέσει και να μετράει ανάμεσά τους, να αναφέρονται περιπτώσεις σχιζοφρένειας κι ακραίων ψυχιατρικών παθήσεων και να μην τρομάζουν, φτάνει να αποκτήσουν όγκο γρήγορα και δύναμη θηριώδη. Να μαθαίνουν για άλλους που μας έχουν αποχαιρετήσει στα 40 τους και να μην χαμπαριάζουν!

Ο Μάκης είναι από εκείνους που τα έκοψε γρήγορα γιατί στον εαυτό του κάτι άλλαζε και ήταν για κακό.

Κυκλοφορούν πολλά αναβολικά στη Ρόδο;
Πάρα πολλά. Περισσότερο στα γυμναστήρια μέσα στα οποία κανονίζεται τι θα δοθεί έξω.

Δηλαδή πώς γίνεται το αλισβερίσι;
Μέσα στα γυμναστήρια μπορεί να σε πλησιάσουν διάφορα άτομα τα οποία έχουν τα κονέ τους εκτός Ρόδου και φέρνουν τα αναβολικά πιο πολύ μέσω κούριερ, μέσα σε κουτάκια παπουτσιών ακόμα και σε κουτιά κινητών τηλεφώνων. Δεν τα ελέγχει κανείς αυτά. Ή με το καράβι, με τους τρόπους δηλαδή που διακινούνται και τα ναρκωτικά. Αναβολικά μπορείς να βρεις και από τους προπονητές του στίβου ή κι από μαγαζιά που πουλούν συμπληρώματα διατροφής. Αν μπεις στα site θα δεις πολλές πηγές προέλευσης απλά δεν τα στέλνουν. Είναι μια ιστορία διακίνησης όπως αυτή των ναρκωτικών μόνο που το να κάνεις χρήση αναβολικών δεν είναι παράνομο, δεν σε πιάνουν. Παράνομο είναι να τα εμπορεύεσαι.

Ποιες είναι οι ηλικίες που ξεκινούν;
Από 16-17 ετών. Είναι στα γυμναστήρια και τους πιάνει ένας μεγαλύτερος, ή μια μεγαλύτερη γιατί παίρνουν κι οι γυναίκες και τους παραμυθιάζουν ότι θα έχουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα, ότι τα συγκεκριμένα είναι καλά, ότι και οι ίδιοι τα έχουν χρησιμοποιήσει, κι ότι δεν έχουν παρενέργειες. Ψέματα, αλλά τους παίρνουν ένα σωρό λεφτά.

Πόσα λεφτά;
Όσα τους πούνε. Ο καθένας τα πουλάει όσο θέλει. Μαύρη αγορά. Σου λέει ο άλλος «έχω αυτό, μπορώ να σου το φέρω με τόσα…». Κι εσύ τα δίνεις, όσο έχεις. Αυτοί που δεν ξέρουν την πατάνε. Έχω δει κάποιους να γράφονται σε γυμναστήρια μόνο και μόνο για να βρουν πελάτες να αγοράσουν. Ή να πηγαίνουν στα γυμναστήρια για να μάθουν τι παίζει με τις τιμές. Πάνω από τους μισούς στα γυμναστήρια κάνουν χρήση αναβολικών.

Τι είναι αυτό που ψάχνουν, γιατί τα παίρνουν;
Ξελογιάζονται, νομίζουν ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα σαν κάποιους που ασχολούνται χρόνια. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Τα αναβολικά θα τον βοηθήσουν να έχει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά όχι μόνα τους, σε συνδυασμό με καλή διατροφή και καλή προπόνηση. Δεν υπάρχει ούτε μαγικό χάπι ούτε μαγικό φίλτρο.

Σε συνδυασμό με διατροφή και προπόνηση σε πέντε με έξη μήνες ένα αδύνατο παιδί μπορεί να πάρει όγκο και να μην ξέρεις πως έχει γίνει αυτό. Μετά ο ένας με τον άλλο παρασύρονται, βλέπει ο άλλος ότι έχει μείνει στάσιμος και παίρνει κι αυτός. Στην άσκηση αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Υπάρχει κι ο δύσκολος ο οποίος περιλαμβάνει νόμιμα σκευάσματα που πωλούνται στα ράφια νόμιμων μαγαζιών. Έχει τέσσερα-πέντε τέτοια μαγαζιά η Ρόδος, ας απευθυνθούν εκεί. Τα αποτελέσματα αυτού του τρόπου δεν είναι γρήγορα. Προτείνω σε όποιον θέλει σώνει και καλά να ασχοληθεί να μιλήσει με κάποιον εκεί, αυτός ξέρει τι θα του δώσει.

Τα ενέσιμα είναι τα πιο επικίνδυνα;
Όχι πάντα. Υπάρχουν χάπια που είναι πολύ τοξικά για το συκώτι και τα νεφρά. Το ενέσιμο πάει στο αίμα.

Τι προτιμούν, τι έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα;
Το ενέσιμο είναι πιο γρήγορο, τρυπιούνται.

Πώς καταλαβαίνει κάποιος ότι έχεις ξεκινήσει να παίρνεις αναβολικά;
Ξαφνικά, δηλαδή μετά τον πρώτο μήνα χορήγησης που αρχίζουν και δρουν τα αναβολικά βλέπεις διαφορά στο δέρμα, στην έκφραση του προσώπου, που γίνεται πιο άγριο και στις φλέβες οι οποίες πετάγονται γιατί μέσα κυκλοφορεί το αναβολικό. Αυτά είναι κυρίως τα χαρακτηριστικά από τα οποία μπορεί να φανεί ότι κάποιος κάνει χρήση αναβολικών. Επίσης η συμπεριφορά του αυτόματα αρχίζει να γίνεται πιο νευρική και πιο επιθετική. Το άτομο μπορεί να εμπλακεί σε καυγά και λόγω της αδρεναλίνης που έχει αυξηθεί και λόγω του ότι έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Οι βλάβες στην υγεία πότε παρουσιάζονται;
Εξαρτάται από τον οργανισμό του κάθε ατόμου. Εγώ έχω δει παιδί που μετά από ενός χρόνου χορήγηση με παύσεις είχε ήδη πρόβλημα με το συκώτι του και με νεύρα. Άλλα παιδιά μετά από κατάχρηση και παρατεταμένη χρήση δεν έχουν στύση, οι ουσίες έχουν επίπτωση στη σεξουαλική ζωή. Με λίγα λόγια αυτοκαταστρέφονται για το «φαίνεσθαι». Φτιάχνουν το έξω και χαλάνε το μέσα.

Τελικά είναι τόσο διαδεδομένη η χρήση αναβολικών;
Όσοι ασχολούνται με τα γυμναστήρια ασχολούνται και μ’ αυτά, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Άλλοι χώθηκαν έπαθαν ζημιά και τα έκοψαν, άλλοι τα έκοψαν επειδή δεν μπορούν πια να τα πληρώνουν και πολύ λίγοι επειδή κατάλαβαν ότι κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Εσύ έπαιρνες αναβολικά;
Ναι, ήθελα να κατέβω σε αγώνες body building. Στην πορεία κατάλαβα ότι τελικά κάνω κακό στον εαυτό μου γιατί έβλεπα αλλαγή στη συμπεριφορά μου. Νεύρα, κακή συμπεριφορά προς τους γύρω μου, κι είπα ότι αυτό δεν είναι για μένα.

Συνολικά πήρα αναβολικά για τέσσερις μήνες με μία παύση μεταξύ των δύο μηνών. Αν δεν γίνει αυτή η παύση επιβαρύνεις πολύ τον οργανισμό σου. Όπως και να ΄χει όμως η χρήση αναβολικών σου ρίχνει το ανοσοποιητικό και ο οργανισμός γίνεται πιο ευαίσθητος. Βλέπεις στον εαυτό σου ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι έχει αλλάξει.

Αν το καταλάβεις σύντομα μπορεί να πεις «το είδα φτάνει». Αλλά μπορεί και να μην τα σταματήσεις. Αν κάνεις τον κύκλο πρέπει να τα σταματήσεις, όταν τα σταματάς ξεφουσκώνεις και μετά πρέπει να ξαναπάρεις πάλι. Κι αυτό γίνεται συνέχεια γιατί όταν αρχίζει το σώμα να «πέφτει» έχεις κόμπλεξ, κι εκεί μπορεί να πάθεις και κατάθλιψη.

Τι πιστεύεις ότι έγινε με τους δύο 18χρονους στη Μάνη που σκότωσαν τους άλλους δυό;
Τα νεύρα σε συνδυασμό με τη δύναμη που είχαν, η κακιά στιγμή, κι έγινε ό,τι έγινε. Τα αναβολικά δημιουργούν θηριώδη δύναμη και επιθετικότητα. Όλοι αυτοί έχουν και πολλές κόντρες μεταξύ τους μέσα στα γυμναστήρια για το ποιος είναι πιο δυνατός, ποιος μετράει περισσότερο…

Είσαι μια εικόνα, δεν υπάρχει μυαλό. Δεν σκέφτεσαι τίποτα, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να φας, να πας προπόνηση, να πάρεις αναβολικά πρωί- βράδυ, να ξεκουραστείς. Αν τύχει και πίνεις κι αλκοόλ ή καπνίζεις, εκεί είναι καταστροφή.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος