Eπιστροφή ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων

Eπιστροφή ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων

Eπιστροφή ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 904 ΦΟΡΕΣ

Έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Σας γνωρίζουμε ότι και εφέτος το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Ρόδου-Δωδεκανήσου, που στεγάζεται στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου, Κλαυδίου Πέπερ 1, Ρόδος θα αναλάβει να συντάξει δικαιολογητικά Επιστροφής Φ.Π.Α. Αγροτικών Προϊόντων παραγωγής από 01/01/2013 έως και 31/12/2013 για Αγρότες Ειδικού Καθεστώτος με τους κατ’ αποκοπή συντελεστές.

Γι’ αυτό θα πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός έγκαιρα να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Τιμολόγια Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων- Δ.Α. Τιμολόγια Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων- Εκκαθαρίσεις Αγροτικών Προϊόντων- Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών, ΑΠΥ-ΔΠΠ-ΔΑ Ελαιοτριβείου οι οποίες εκδίδονται προς τους Αγρότες κ.λπ.) με ημερομηνία κατάθεσης μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι οι δικαιούχοι Επιστροφής Φ.Π.Α. είναι οι αγρότες Ειδικού Καθεστώτος, δηλαδή οι Αγρότες που δεν τηρούσαν Βιβλία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το διαχειριστικό έτος 2013 και δεν ασκούν άλλη οικονομική δραστηριότητα για την οποία έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ (θα συμπληρωθεί Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86), διαθέτουν προσωπικό Α.Φ.Μ. και έχουν υποβάλλει είτε μέσω των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, είτε άμεσα στη Δ.Ο.Υ. έντυπο Μ.Ο. για ένταξή τους στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών ΤΑΧΙS.

Εάν υπάρχει παραγωγός, ο οποίος δεν έχει υποβάλλει έντυπο Μ.Ο., θα πρέπει μέσω Δ.Ο.Υ. να προχωρήσει στην υποβολή Αίτησης Μ.Ο. για ένταξή του στο Μητρώο Αγροτών ΤΑΧΙS και στη συνέχεια να υποβάλλει τα δικαιολογητικά για την επιστροφή του Φ.Π.Α.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Με Τιμή, για τη μετατρεπόμενη ΕΝΩΣΗ ΑΓΡ/ΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Α.Σ.Δ.
Γεωργαλλής Δημήτριος”

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009