Καταρρέει το κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς (video)

Καταρρέει το κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς (video)

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1750 ΦΟΡΕΣ

Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το κτίριο της Νέας Αγοράς, στο οποίο στεγάζονται δεκάδες καταστήματα συμπολιτών μας, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν πραγματοποιείται η συντήρηση που απαιτείται, ενώ μάλιστα χθες κατέρρευσε κομμάτι ταβανιού, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα!

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των ενοικιαστών των καταστημάτων στη «Ροδιακή», το κομμάτι του ταβανιού, που βρίσκεται στην αριστερή μεριά από την πρόσοψη της Νέας Αγοράς, σε σημείο από το οποίο περνούν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες, κατέρρευσε περίπου στις 12 το μεσημέρι και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, χωρίς όμως να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση, αφού τουλάχιστον δύο ώρες μετά το περιστατικό εμφανίστηκαν αρμόδιοι υπάλληλοι, υποσχόμενοι πως σήμερα θα ξαναπεράσουν προκειμένου να ελέγξουν το μέγεθος της ζημιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως εδώ και πολλά χρόνια έχει επισημανθεί το γεγονός ότι το κτίριο δεν είναι πλέον ασφαλές, χωρίς όμως δυστυχώς να έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Η μεγάλη φθορά που έχει υποστεί το κτίριο, είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε σημείο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, ενώ μάλιστα σύμφωνα και με τους ένοικους των καταστημάτων, δεν είναι λίγες οι φορές που οι τουρίστες σχολιάζουν την απαράδεκτη κατάσταση.

Ραγισμένες κολώνες, κομμάτια τοίχου έτοιμα να ξεκολλήσουν και σημεία «φαγωμένα» από τον χρόνο και την κακή συντήρηση, είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς κοιτώντας το κατά τα άλλα επιβλητικό κτίριο της Νέας Αγοράς.

Μάλιστα, στην πρόσοψη της Νέας Αγοράς όπου και στεγάζονται οι τουριστικές καφετέριες, εκεί, με το που ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές, οι διάδρομοι που υπάρχουν, στάζουν, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν συντηρηθεί ούτε τα κεραμίδια, με αποτέλεσμα το ταβάνι σε εκείνο το σημείο να έχει γίνει… διάτρητο!

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως, διόλου ευκαταφρόνητο είναι το ποσό του ενοικίου που δίνουν έκαστος οι ενοικιαστές των καταστημάτων στο Δήμο Ρόδου, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων, συχνά λαμβάνουν υποσχέσεις για αποκατάσταση της φθοράς, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ακόμη.

Από το φωτορεπορτάζ της «Ρ», είναι εμφανές το μέγεθος της φθοράς σε πολλά σημεία της Νέας Αγοράς, ενώ πλέον φαίνεται πως το θέμα χρίζει άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αποφευχθεί τραυματισμός.

Το ιστορικό αυτό κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, φιλοξενώντας υπηρεσίες, τουριστικά καταστήματα, γραφεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχοντας στο σύνολό του περισσότερους από 100 ενοικιαστές, έχει αρχίσει να καταρρέει, και όσο δεν συντηρείται η κατάσταση φαίνεται πως θα χειροτερέψει.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου