Για κατανάλωση νερού αξίας 108 ευρώ καλείται να πληρώσει ...18.000 ευρώ!

Για κατανάλωση νερού  αξίας 108 ευρώ καλείται  να πληρώσει ...18.000 ευρώ!

Για κατανάλωση νερού αξίας 108 ευρώ καλείται να πληρώσει ...18.000 ευρώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 980 ΦΟΡΕΣ

Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε ξενοδόχος εναντίον της ΔΕΥΑΡ

Το συνολικό ποσό των 18.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στην ΔΕΥΑΡ ξενοδόχος της Ρόδου για κατανάλωση νερού αξίας 108 ευρώ!

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο ξενοδόχος διά των δικηγόρων του κ.κ. Γιάννη Ρωμαίου και Νίκου Κόλλια κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΥΑΡ, τα οποία ξεκίνησαν να εκδικάζονται χθες η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Σημειώνεται δε πως ήδη από τον Ιούλιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου έχει εκδώσει προσωρινή απόφαση υπέρ του ξενοδόχου με την οποία απαγορεύει στην ΔΕΥΑΡ να προβεί σε οποιαδήποτε διακοπή της υδροδότησης στην επιχείρηση έως την έκδοση απόφασης επί της αίτησης που θα εξεταστεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ξενοδόχος, ο οποίος στην επιχείρησή του διατηρεί δύο γεωτρήσεις για να καλύπτει μέρος των αναγκών του σε νερό από αυτές, όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013 όταν έλαβε από την ΔΕΥΑΡ (με ημερομηνία έκδοσης 30-09-13) το λογαριασμό του νερού.

Εκεί φαίνονταν ότι η επιχείρηση του είχε καταναλώσει 137 κυβικά νερού αξίας μόλις 98,64 ευρώ καθώς και το τέλος του παγίου αξίας 20 ευρώ. Εκεί όμως που πραγματικά εξεπλάγη ο ξενοδόχος ήταν στο συνολικό ποσό το οποίο καλούνταν να πληρώσει, ύψους 9.333,73 ευρώ!

Και αυτό διότι όπως καταγγέλλει, είχε δήθεν προηγούμενες οφειλές ποσού 9.088,23 ευρώ παρά το γεγονός ότι όλους τους λογαριασμούς ο ξενοδόχος τους είχε εξοφλήσει! Έκπληκτος απευθύνθηκε στην ΔΕΥΑΡ υπάλληλοι της οποίας ενημέρωσαν τον ξενοδόχο ότι οι δήθεν «προηγούμενες οφειλές» αφορούσαν «τεκμαρτή δαπάνη κατανάλωσης ύδατος που είχε αποφασίσει μονομερώς να επιβάλλει στους καταναλωτές η επιχείρηση ύδρευσης μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, η οποία και επικυρώθηκε και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Έτσι με τον τρόπο αυτό – όπως καταγγέλλει ο ξενοδόχος- «υπολογίζεται και επιβάλλεται όλως αυθαιρέτως και πάντως τυγχάνει πολλαπλάσια της πραγματικής κατανάλωσης ύδατος, οδηγώντας σε υπέρμετρη επιβάρυνση των αντισυμβαλλομένων της ΔΕΥΑΡ και μάλιστα για υπηρεσίες (παροχή νερού) που δεν έχουν καν χρησιμοποιήσει»!

Επίσης η ΔΕΥΑΡ αποφάσισε να χρεώσει και τέλη αποχέτευσης – υπονόμων καθώς και τέλη νέων έργων όχι με βάση την πραγματική κατανάλωση του νερού αλλά την τεκμαρτή που είναι πολλαπλάσια της πραγματικής, και για μία περιοχή σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση, που δεν διατηρεί δίκτυο υπονόμων και ούτε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αποχέτευσης!

Αν και ο ξενοδόχος απευθύνθηκε με εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΡ μετά τον πρώτο λογαριασμό, και χωρίς να λάβει καμία απάντηση του ήρθε και δεύτερος που είχε εκδοθεί στις 2 Ιουνίου 2014 και αφορούσε περίοδο κατανάλωσης από τις 31-03-14 έως τις 30-04-14 (χρονική περίοδο κατά την οποία το ξενοδοχείο ήταν κλειστό). Η αξία του νερού για την περίοδο αυτήν ήταν 10,80 ευρώ και 20 ευρώ πάγιο, όμως η αξία του λογαριασμού που έπρεπε να πληρωθεί έφθανε συνολικά τις 18.384,59 ευρώ!

Μετά από αυτό ο ξενοδόχος προσέφυγε στην δικαιοσύνη και ζητά από το δικαστήριο να διαταχθούν τα κατάλληλα ασφαλιστικά μέτρα για την διαφύλαξη των συμφερόντων της εταιρείας του.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες