Προφυλακίστηκαν τρεις δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν τρεις δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν τρεις δουλέμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους τόσο ο Ουκρανός και ο Σύριος που μετέφεραν τους 37 λαθρομετανάστες στους Πεύκους όσο και ο 23χρονος Γεωργιανός που είχε διασωθεί από προσωπικό του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» ανοικτά της Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των τριών συλληφθέντων για τους οποίους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνταν.

Χθες ο 23χρονος, αρχικά, Γεωργιανός προσήχθη συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Στεργία Παπαχριστοδούλου ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως και αυτός είναι παράνομος μετανάστης και πως ουδεμία σχέση έχει με διακίνηση αλλοδαπών.

Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας εισαγγελέως ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος μαζί με τρεις παράνομους μετανάστες ξεκίνησαν με ταχύπλοο σκάφος από τα τουρκικά παράλια για να έρθουν στην περιοχή μας, όμως για άγνωστους λόγους το σκάφος τους έμεινε ακυβέρνητο στις 26 Αυγούστου το μεσημέρι και οι επιβάτες του στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να στηθεί «επιχείρηση» για την διάσωσή τους!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για την ύπαρξη ακυβέρνητου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο δεν είχε επιβάτες, στην θαλάσσια περιοχή της Σορωνής βορειοδυτικά της Ρόδου.

Άμεσα για συνδρομή βοήθειας στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος αλλά και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Εκεί εντόπισαν το ιστιοφόρο «ESCAPANDA» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το πλήρωμα του οποίου, είχε περισυλλέξει από τη θάλασσα δύο παράνομους μετανάστες.

Οι αλλοδαποί, παρελήφθησαν από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μανδρακίου, συνελήφθησαν από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Οι έρευνες των λιμενικών συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό και άλλων παράνομων μεταναστών, όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά με την συνδρομή δύο περιπολικών οχημάτων του Λιμεναρχείου.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκε και συνελήφθη στην παραλία του Θεολόγου (Θολό) και τρίτος παράνομος μετανάστης ο οποίος επέβαινε μαζί με τους άλλους δύο στο ταχύπλοο που βρέθηκε ακυβέρνητο.

Λίγες ώρες αργότερα οι λιμενικοί κατάφεραν να συλλάβουν και τον 23χρονο Γεωργιανό διακινητή τους.

Πιο συγκεκριμένα, το πλήρωμα του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» τους ενημέρωσε πως ενώ έπλεε ανοικτά της Ρόδου, στην θαλάσσια περιοχή κοντά στα Καλαβάρδα εντόπισε έναν άνθρωπο στην θάλασσα.

Άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν τα φορτηγά πλοία «SIRIOS CEMENT III» σημαίας Μάλτας και «ATLANTIC CLOVER» σημαίας Παναμά.

Ο εν λόγω αλλοδαπός περισυνελέγη με ασφάλεια από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύτηκε, ενώ αναγνωρίστηκε από τους τρεις συλληφθέντες, ως ο υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους στη χώρα.

Βγήκαν στους Πεύκους
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους και οι δύο διακινητές που συνελήφθησαν το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2014, μετά από καταδίωξη του Λιμενικού ανοικτά της Ρόδου, και αφού είχαν αποβιβάσει στους Πεύκους 37 παράνομους μετανάστες!

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και οι δύο διακινητές, ένας 59χρονος Ουκρανός και ένας 31χρονος Σύριος προσήχθησαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε το βράδυ εκείνο από το στρατιωτικό παρατηρητήριο που υπάρχει στην περιοχή για ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο αποβίβαζε πιθανόν παράνομους μετανάστες στην περιοχή «ΠΕΥΚΩΝ» Λίνδου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του ιστιοφόρου σκάφους, ενώ από ξηρά προσωπικό του Λιμεναρχείου σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αρχάγγελου εντόπισαν 37 παράνομους μετανάστες, από τους οποίους οι 31 άνδρες, 5 γυναίκες και ένα παιδί που συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος «ALION» σημαίας Γερμανίας, στο οποίο επέβαιναν ο Ουκρανός και ο Σύριος. Το «ALION», αφού ακινητοποιήθηκε, οδηγήθηκε στον όρμο Λίνδου για περαιτέρω έλεγχο όπου και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας