Η ώρα των «μεγάλων» στην ποδηλασία

Η ώρα των «μεγάλων» στην ποδηλασία

Η ώρα των «μεγάλων» στην ποδηλασία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 651 ΦΟΡΕΣ

Νέα συνάντηση στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο με τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών Elite 5-7 Σεπτεμβρίου

Ξανά ραντεβού στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών Elite, την κατηγορία με τον μεγαλύτερο συναγωνισμό και συμμετοχές, φυσικά, των κορυφαίων.

Ειδικά στους άνδρες, η διάκριση είναι μια δύσκολη υπόθεση και ως εκ τούτου η παρουσία θα είναι μικρή για τους Ροδίτες.

Μέχρι και χθες, είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του Κυριάκου Παπασταματάκη του Ροδήλιου, σε ό, τι έχει να κάνει με τα ροδίτικα σωματεία, ο οποίος πήρε τη 10η θέση στο όμνιουμ στις ίδιες εγκαταστάσεις. Διαγόρας και Άθλος δεν θα έχουν εκπροσώπηση στη διοργάνωση, μιας και δουλεύουν περισσότερο-και σωστά-στις αναπτυξιακές κατηγορίες.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής, άλλωστε, έχει λήξει, γι’ αυτό δεν θ’ αλλάξει κάτι πια από δω και πέρα σχετικώς με τις συμμετοχές.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση:
AΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Άνδρες: Ταχύτητα, 1000 µ. Ατοµική Χρονοµέτρηση, Ατοµικό Πουρσουίτ 4 χλµ., Κέιριν Αγώνας Πόντων 40 χλµ., Σκράτς 15χλµ., Οµαδικό Σπρίντ , Οµαδικό Πουρσουίτ 4 χλµ., Μάντισον 40 χλµ.
Γυναίκες: Ταχύτητα, 500 µ. Ατοµική Χρονοµέτρηση, Ατοµικό Πουρσουίτ 3 χλµ., Κέιριν, Αγώνας Πόντων 25 χλµ., Σκράτς 10 χλµ., Οµαδικό Σπρίντ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες διεξάγονται µε τους Κανονισµούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
-Κάθε σωµατείο, µέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωµα συµµετοχής στους αγώνες, µε τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• Στους αγώνες Ταχύτητας, Ατοµικής Χρονοµέτρησης και Ατοµικό Πουρσουίτ Ανδρών και Γυναικών κάθε σωµατείο συµµετέχει µε το µέγιστο τρεις ποδηλάτες-ποδηλάτισσες ανά κατηγορία.

• Στους αγώνες Κέιριν, Πόντων, Σκρατς κάθε σωµατείο συµµετέχει µε το µέγιστο δύο ποδηλάτες-ποδηλάτισσες ανά κατηγορία.

• Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2013, στα παραπάνω ατοµικά αγωνίσµατα συµµετέχουν ονοµαστικά, επιπλέον του µέγιστου επιτρεπόµενου αριθµού ανά σωµατείο.

• Κάθε ποδηλάτης της κατηγορίας Ανδρών, µπορεί να συµµετάσχει το µέγιστο σε πέντε αγωνίσµατα, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά οµαδικό.

• Κάθε ποδηλάτισσα της κατηγορίας Γυναικών θα συµµετάσχει το µέγιστο σε πέντε αγωνίσµατα, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά οµαδικό.

• Στο Οµαδικό Πουρσουίτ Ανδρών, κάθε οµάδα αποτελείται από τέσσερεις ποδηλάτες και δεν επιτρέπεται να εκκινήσει µε λιγότερους.

• Στους αγώνες Οµαδικού Πουρσουίτ, Οµαδικού Σπρίντ και Μάντισον κάθε σωµατείο µπορεί να συµµετέχει µε µια οµάδα, σύµφωνα µε τους κανονισµούς της Ε.Ο.Π.

-Στα 200µ. Ταχύτητας, για την κατηγορία Ανδρών θα προκριθούν οι 16 καλύτεροι χρόνοι των, ενώ αντίστοιχα για τις Γυναίκες οι 8 καλύτεροι χρόνοι.

-Η συµµετοχή ενός ποδηλάτη στο Κέιριν είναι ανεξάρτητη από την συµµετοχή του στην Ταχύτητα. (∆εν υποχρεούται να συµµετάσχει στην Ταχύτητα εφόσον δεν το επιθυµεί).

Στον αγώνα Πόντων, σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δηλώσουν συµµετοχή, περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, τότε θα διεξαχθεί ένας προκριµατικός αγώνας Πόντων σε 2 σειρές, έτσι ώστε στον τελικό να προκριθεί ένας συνολικός αριθµός 20 - 24 αθλητών.

- Τα αγωνίσµατα στα οποία θα δηλώσει συµµετοχή αριθµός ποδηλατών η ποδηλατισσών, λιγότερος από τον ελάχιστο προβλεπόµενο από τους κανονισµούς, δεν θα διεξαχθούν.

- Εάν στο Τεχνικό Συνέδριο ανακοινωθεί η µαταίωση ενός αγώνα λόγω έλλειψης συµµετοχών, οι ποδηλάτες µπορούν να δηλώσουν άλλο αγώνισµα το αργότερο µέχρι την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου, τηρουµένων των παραπάνω προβλέψεων.

-Γενικά, αλλαγές επιτρέπονται µόνο µε αναπληρωµατικούς ποδηλάτες στις δηλώσεις συµµετοχής. Ακυρώσεις συµµετοχών, µπορούν να γίνουν µέχρι και τη λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου.

Από την στιγµή έναρξης των αγώνων, αλλαγές αθλητών επιτρέπονται µόνο µε δηλωµένους ως αναπληρωµατικούς ποδηλάτες, µέχρι και την προηγούµενη ηµέρα κάθε αγωνίσµατος, ή προκειµένου για οµαδικά αγωνίσµατα, µέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από τους κανονισµούς.

Την ηµέρα διεξαγωγής ενός αγωνίσµατος δεν επιτρέπεται καµιά αλλαγή δηλωµένου ποδηλάτη, εκτός και αν πρόκειται γι’ αλλαγή στη σύνθεση του οµαδικού σπρίντ ή του οµαδικού πουρσουίτ.

-Χωρίς να παραβλέπονται οι διατάξεις της προηγούµενης παραγράφου, εάν ποδηλάτης-ποδηλάτισσα, δεν εµφανιστεί να αγωνιστεί, θα αφαιρούνται 10 βαθµοί από την ετήσια βαθµολογία του σωµατείου (10 ανά αθλητή-αθλήτρια). Το ίδιο θα ισχύει και στην περίπτωση οµαδικών αγωνισµάτων.

-Η χρήση κράνους και ποδηλάτου µε προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσηµες προπονήσεις.
Επίσης, κατά την διάρκεια των επίσηµων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) µε κίνδυνο αποκλεισµού του ποδηλάτη.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα