Πήρε άριστα στη διοργάνωση η Ρόδος

Πήρε άριστα στη διοργάνωση η Ρόδος

Πήρε άριστα στη διοργάνωση η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 884 ΦΟΡΕΣ

Το σπουδαίο Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ «Ελληνικά Νησιά» ολοκληρώθηκε στη Ρόδο και άφησε ευχαριστημένους όλους όσους εκπροσώπησαν συνολικά είκοσι μία χώρες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ Μπριτζ «Ελληνικά Νησιά», που φιλοξενήθηκε από 24-30 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Sheraton υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του Ομίλου Ρόδου με μεγάλο χορηγό το Σαμίρ Σαμπάχ.

Συμμετείχαν αθλητές από 21 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ιορδανία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Δανία, Λευκορωσία, Αυστρία, Πολωνία, Τουρκία, Λίβανο, Ρουμανία, Γερμανία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βουλγαρία και Αμερική.

Κύριο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή εθνικών ομάδων από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Ιρλανδία, την Τουρκία και την Αυστρία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από την Πολωνία Κρίστοφ Μάρτενς, ο Άγγλος πρωταθλητής Τζέισον Χάκετ, οι Σταμάτοβ και Νταναΐλοβ Ντιγιάν από τη Βουλγαρία, τα αδέλφια Όλα και Μίκαελ Ρίμστεντ από τη Σουηδία και ο Λιβανέζος πρωταθλητής με ελληνικό αγωνιστικό δελτίο Μισέλ Έιντι συμμετείχαν επίσης στο Φεστιβάλ.

Οι Έλληνες πρωταθλητές που έλαβαν μέρος είναι οι Κανναβός Τάκης, Μπομπολάκης Σταύρος, Ματζιάρης Θανάσης, Βρούστης Βασίλης, Δοξιάδης Κωνσταντίνος, Παπακυριακόπουλος Γιάνκος, Δελημπαλταδάκης Νίκος, Φίλιος Άρης, Κοντομήτρος Κωνσταντίνος, Διονυσόπουλος Δημοσθένης, τα αδέλφια Καραμανλή, Φίλιππος και Μίλτος, Οικονομόπουλος Γιώργος και Γαρουφαλής Σωκράτης - Μιχάλης.

Στο πρώτο τουρνουά του Φεστιβάλ, τα Ζεύγη Όπεν, υπήρξαν 106 συμμετοχές, δηλαδή 212 αθλητές, με νικητές τους Έλληνες πρωταθλητές Έιντι Μισέλ και Βρούστη Βασίλη, οι οποίοι επέδειξαν σταθερότητα στην απόδοσή τους και στις τρεις ημερίδες του τουρνουά. Οι αθλητές του Ομίλου Ρόδου, Πιρπιρής Δημήτρης και Μαυρονικόλας Γιάννης κατέκτησαν την πρώτη θέση από τα 24 ζεύγη που συμμετείχαν από το νησί.

Στο δεύτερο τουρνουά του Φεστιβάλ, τα Μεικτά Ζεύγη, υπήρξαν 72 συμμετοχές με νικητές την Σ. Φρουλάνο και τον Τ. Χέσκι. με ποσοστό 66,14%. Στη 2η θέση ακολούθησε η Τζ. Χαϊμάν με τον Ο. Ρίμστεντ και στην 3η θέση ο Τ. Κανναβός με την συμπαίκτριά του, Α. Κουρογένη. Η αθλήτρια του Ο.Α.Μ. Ρόδου Καββαθά Αγγελική με τον Γαρουφαλή Σωκράτη – Μιχάλη κατέκτησαν την 5η θέση με ποσοστό 59,37%. Οι Φυσίκα Βίκυ και Κάππας Αγαπητός κατέλαβαν την 32η θέση όντας το πρώτο αμιγώς ροδίτικο ζευγάρι.

Στο τρίτο τουρνουά του Φεστιβάλ, τις ομάδες Όπεν, υπήρξαν 39 συμμετοχές με νικήτρια αυτήν από την Αγγλία, που την αποτελούσαν οι: Τζ. Χάκετ, Α. Χάιντς, Ε. Τζόουνς, Τ. Πέισκ και ακολούθησε η ομάδα με τους Έλληνες Πρωταθλητές: Κανναβό Παναγιώτη, Δοξιάδη Κωνσταντίνο, Μπομπολάκη Σταύρο και Ματζιάρη Αθανάσιο.

Στην 4η θέση βρέθηκαν οι Ροδίτες αθλητές: Τυραδέλλη Λιάνα, Αναστάχας Λουκάς, Παυλούς Δημήτρης και Δανελλάκης Δημήτρης. Είναι η υψηλότερη θέση που κατέλαβε ποτέ ροδίτικη ομάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ.

Αναφέρεται πως όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές του τουρνουά έμειναν ευχαριστημένοι τόσο από το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο όσο και από τις δραστηριότητες που είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν στο νησί μας.

Το περασμένο Σάββατο βράδυ πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια δεξίωση και έγινε η απονομή των επάθλων.

Τα μαθήματα του Ομίλου Ρόδου
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αρχαρίων του Μπριτζ που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, θα ενημερωθούν από τα ΜΜΕ της Ρόδου για την ακριβή ημερομηνία.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας