Εγκαινιάστηκε η Πύλη Εισόδου - Εξόδου στην Αγία Μαρίνα Λέρου

Εγκαινιάστηκε η Πύλη Εισόδου - Εξόδου στην Αγία Μαρίνα Λέρου

Εγκαινιάστηκε η Πύλη Εισόδου - Εξόδου στην Αγία Μαρίνα Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1287 ΦΟΡΕΣ

Από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκο Ζωίδη

Ένα από τα πιο επιτακτικά αιτήματα του νησιού της Λέρου, η Πύλη Εισόδου - Εξόδου στο λιμάνι της Αγ. Μαρίνας, έγινε πραγματικότητα σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2014.

Το Γραφείο Διαβατηριακού Ελέγχου - Πύλης Εισόδου Schengen, εγκαινιάστηκε στις 15.30 από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκο Ζωίδη. Είχε προηγηθεί η άφιξη του πρώτου υδροπτέρυγου (ιπτάμενο δελφίνι) στις 11.30 πμ από το TURGUTREIS (Bodrum) της Τουρκίας, με 123 επιβάτες.

Στην τελετή των εγκαινίων, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιερατικός επίτροπος κ. Νικόδημος Φωκάς, παρέστησαν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Λέρου κ. Μιχ. Κοντραφούρης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Bodrum κ. Ερμαν, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου του Bodrum, ο Γενικός Διευθυντής της D-Marine, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Turkish Sea Lines κ. Bulent Guven, δημοτικοί σύμβουλοι της Λέρου, καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι των δύο χωρών.

Ο Δήμαρχος Λέρου στην ομιλία του υπογράμμισε πως «δικαιώθηκε η επιμονή και η μακρόχρονη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία της Πύλης Εισόδου στη Λέρο παρά τα δεκάδες προβλήματα», ενώ τόνισε ότι, «η δημιουργία τέτοιων υποδομών στην περιφέρεια και ειδικότερα στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα είναι καταλυτικής σημασίας».

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκος Ζωίδης δήλωσε στην εφημερίδα LEROS NEWS:

"Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τη Λέρο, ένα νησί που θα μπορούσε να είχε φτάσει πολύ πιο ψηλά από το σημείο που βρίσκεται σήμερα σε τουριστικό επίπεδο, ένα νησί προικισμένο που όμως δεν απολαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη ανάλογα με τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει. Ελπίζω ότι η δημιουργία της Πύλης Εισόδου όπως και άλλες πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει σχετικά με το συγκοινωνιακό πρόβλημα, θα βοηθήσουν τη Λέρο να αναδείξει τις ομορφιές της, να προσελκύσει τον κόσμο που δικαιούται και οι επισκέπτες να απολαύσουν αυτά που η φύση χάρισε στο πανέμορφο νησί σας!"

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης, δήλωσε στην εφημερίδα LEROS NEWS:

"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το νησί της Λέρου, η οποία σηματοδοτεί την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Ελπίζουμε όλοι οι παράγοντες του νησιού να βοηθήσουν ώστε να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο τουριστικό μέλλον. Όπως γνωρίζετε ο Τουρισμός είναι ένα μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης που έχουμε στη διάθεσή μας ως χώρα, και η Πύλη Εισόδου Εξόδου θα βοηθήσει τα μέγιστα. Το κενό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με τον τουρισμό πρέπει να καλυφθεί, οπότε νομίζω πως ήρθε η ώρα όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε στην εφημερίδα LEROS NEWS:

"Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τη Λέρο. Η Πύλη Εισόδου Εξόδου, για τη δημιουργία της οποίας ήταν καθοριστική και η συμβολή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τις πολιτικές τους παρεμβάσεις, ευελπιστώ ότι θα δώσει στο νησί σας την απαραίτητη τουριστική ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε. Όμως εκτός από τη Λέρο, Πύλες εισόδου προσπαθούμε να ανοίξουν και σε άλλα νησιά.

Ήδη σε 10 μέρες θα ανοίξει η νέα Πύλη εισόδου στην Πέτρα, στη Μυτιλήνη, και αργότερα στο Πλωμάρι. Σημασία έχει λοιπόν, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον πόνο αλλά και την ανάπτυξη των νησιών μας, στο Ελληνικό Αιγαίο που χωρίζει δύο κράτη. Σήμερα όμως έκανα και μια έκκληση στους φιλοξενούμενους μας, επιχειρηματίες και πολιτικούς: υψώστε κι εσείς τη φωνή σας και το ανάστημά σας ώστε να σταματήσει αυτό το κύμα εισροής εκατοντάδων λαθρομεταναστών στα νησιά μας".

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Λέρου κ. Μιχ. Κοντραφούρης δήλωσε στην εφημερίδα LEROS NEWS:

"Η θεσμοθέτηση του λιμένα της Αγ. Μαρίνας ως συνοριακού σημείου διαβατηριακού ελέγχου είναι ένα πρώτο βήμα για μια περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Από εδώ και πέρα θα πρέπει οργανωμένα, η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς να δείχνουμε σε αυτούς που θα μπαίνουν από το σημείο αυτό, το καλύτερο πρόσωπο της Λέρου, ούτως ώστε αυτοί με τη σειρά τους να αποτελέσουν τους διαφημιστές μας και τους πολλαπλασιαστές επισκεπτών για το νησί μας. Όλοι μαζί νομίζω πως μπορούμε να πάμε βήμα - βήμα τη Λέρο πιο ψηλά στον τουριστικό τομέα".

Πηγή: lerosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων