Εγκαινιάστηκαν το 4ο Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Ιαλυσού

Εγκαινιάστηκαν το 4ο Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Ιαλυσού

Εγκαινιάστηκαν το 4ο Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1304 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα

Το 4ο Γενικό Λύκειο Πόλης Ρόδου στη Ροδοπούλα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού εγκαινίασε χτες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο και περιφερειακούς συμβούλους.

Τα δύο σχολικά κτήρια αποπερατώθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013) και διαθέτουν το 4ο Γενικό Λύκειο είκοσι αίθουσες διδασκαλίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας αντίστοιχα. Το έργο του σχολείου της Ιαλυσού εντάχθηκε στο πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ικανοποιώντας έτσι το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του τότε Δημάρχου της Ιαλυσού κ. Στέργου Στάγκα.

«Κανένα Σχέδιο εξόδου από την βαθιά κρίση δεν μπορεί να σταθεί και να είναι πλήρες αν δεν συνοδεύεται με επενδύσεις στην γνώση και στην εκπαίδευση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: «Η γενιά σας έχει ένα μεγάλο προτέρημα, μπορεί και ονειρεύεται!» και συνέχισε «Η νέα γενιά είναι η ελπίδα και ο φωτεινός φάρος του μέλλοντός μας.

Εμείς, οφείλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους να βοηθήσουμε αυτό τα όνειρα να πραγματοποιηθούν, δίνοντας στα παιδιά εργαλεία και χώρο να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Με χαρά σήμερα η Περιφέρεια τους παραδίδει το κτήριο, με τη βοήθεια των δασκάλων τους θα τους μεταλαμπαδευτεί η γνώση και με την αισιοδοξία και τα όνειρά τους μπορούν και πρέπει να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
Ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης που παραβρέθηκε δήλωσε τα εξής: «Όταν ανοίγουν σχολεία ανοίγουν και οι προοπτικές σε έναν τόπο. Αυτή είναι μεγάλη χαρά για όλους. Παραδίδονται και τα δύο σχολεία επίσημα στις ανάγκες της εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα. Πρέπει και νέα έργα να τρέξουν μέσα στο νέο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο. Προσωπικά θα πιέσω στο υπουργείο ανάπτυξης ώστε εμπόδια που επισημαίνονται να ξεπεραστούν.

Φέτος σε ότι αφορά τα κενά στα σχολεία είναι καλύτερα τα πράγματα από ότι άλλες χρονιές. Πιστεύω σύντομα να αντιμετωπιστούν.Τα κενά δημιουργούνται και εξαιτίας των αναγκών των εκπαιδευτικών. Είναι απρόοπτα που φαίνονται και στην πορεία, πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστούν το συντομότερο και με τον καλύτερο τρόπο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Ο πρώην νομάρχης που παραβρέθηκε δήλωσε στα εγκαίνια του 4ου ΓΕΛ δήλωσε «Είναι σύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην υγεία και είναι χώροι που μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια του πνεύματος, έχουν παραδοθεί και λειτουργούν ήδη 11 τέτοια σχολεία και μέχρι τέλος του χρόνου θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα στο σύνολό τους 16 στην περιφέρεια.

Επισημαίνω ότι παρά το ότι οι τεχνικές υπηρεσίες είναι ολιγάριθμες επέβλεψαν όλα τα έργα και έργα όπως αυτό τα μελέτησε η ίδια η υπηρεσία. Τα Δωδεκάνησα συγκαταλέγονται στις περιοχές στις οποίες τα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν πάνω από 40 νέες σχολικές μονάδες».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κοκκινος είπε «εύχομαι σε αυτά τα κτίρια να περάσουν οι νέες γενιές των μαθητών μας και να βοηθήσουν στο σημαντικό έργο που λέγεται δημόσια εκπαίδευση και θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα κτίρια θα περιφρουρηθούν από όλους ώστε να μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά γιατί ας μη ξεχνάμε ότι είναι δημόσια περιουσία.

Για την παρουσία μου στο Καστελλόριζο ως πρόεδρος της διδασκαλικής ομοσπονδίας ήταν μία πράξη ευθύνης μία πράξη συμβολική προκειμένου να στηρίξουμε τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας για να δείξουμε την απουσία του κράτους που πρέπει να στηρίξει τις σχολικές μονάδες τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που φυλούν Θερμοπύλες. Τα κενά στην περιοχή μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι 250».

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Ακολούθως ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το μέλλον αυτής της χώρας ανήκει στους νέους μέσω της παιδείας και όχι της στείρας γνώσης, της παιδείας έτσι όπως της εννοούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες της ολοκληρωμένης παιδείας η οποία όμως χρειάζεται και τις αναγκαίες υποδομές.

«Κάνω έκκληση στο υπουργείο να στελεχωθούν όλα τα σχολεία με το απαιτούμενο κατά ειδικότητα ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό το σχολικό συγκρότημα (Ροδοπούλας) είναι μέρος της αλυσίδας σχολικών συγκροτημάτων που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια... σύνολο 300 συγκροτήματα που στόχευσαν στο να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του νομού».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου