Υπάρχουν χρόνος και χρήματα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Υπάρχουν χρόνος και χρήματα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Υπάρχουν χρόνος και χρήματα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για την επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι το Φεβρουάριο εξέφρασε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρος Σπυρίδων. Το «μπαλάκι» βρίσκεται πλέον στο «γήπεδο» της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ως ανακουφιστική για τους αθλητικούς φορείς και για τους αθλητές χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρος Σπυρίδων, την παράταση των αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015.

Τόνισε όμως πως η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έχει και την ευθύνη των χώρων, οφείλει να ενεργοποιηθεί ώστε τα προβλήματα που υπάρχουν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως οι φορείς διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν την υποχρέωση, σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, να γνωστοποιούν στο τέλος του κάθε μήνα, στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, την πρόοδο των εργασιών.

«Η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί ανακούφιση για εκατοντάδες αθλητικούς φορείς, χιλιάδες αθλητές και αθλούμενους. Θα πρέπει όμως η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει την ευθύνη των αθλητικών εγκαταστάσεων να ενεργοποιηθεί και να συμβάλλει ώστε να δοθεί οριστική λύση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2015».

Τέλος, υπογράμμισε πως «η οριστική διευθέτηση του θέματος που ταλανίζει τον αθλητισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποτελεί ολοκλήρωση κάποιας τυπικής διαδικασίας αλλά αφορά στην ασφάλεια από κάθε κίνδυνο τόσο των αθλητών όσο και των φιλάθλων».

Βέβαια, το ερώτημα σε σχέση με τα παραπάνω είναι ποιες ακριβώς οικονομικές δυνατότητες έχει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και αν ο χρόνος μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο είναι αρκετός. Επιπλέον, ποιος θα εγγυηθεί πως σήμερα τα γήπεδα είναι ασφαλή και κατάλληλα.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους