Kατηγορούνται για 92 κλοπές και διαρρήξεις σε αυτοκίνητα

Kατηγορούνται για 92 κλοπές και διαρρήξεις σε αυτοκίνητα

Kατηγορούνται για 92 κλοπές και διαρρήξεις σε αυτοκίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 977 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα είχαν δικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών

Την ποινή κάθειρξης των 8 ετών που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα θα επιχειρήσουν να μειώσουν την επόμενη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δύο Αλβανοί ηλικίας 31 και 22 ετών που κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις σε 92 αυτοκίνητα της περιοχής μας!

Οι δύο αλλοδαποί σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, κατηγορούνταν αρχικά για 88 διαρρήξεις οχημάτων, όμως από την προανάκριση προέκυψαν άλλες 4 περιπτώσεις για τις οποίες και τον Ιούλιο του 2013 λογοδότησαν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και κρίθηκαν ένοχοι.

Πρόκειται για τον RUSTEMI EMILJANO του SHPETIM 31 ετών και τον MALA SALVADOR του FUAT 22 ετών οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ποινή κατά της οποίας άσκησαν έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 32χρονος ομοεθνής τους για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ο οποίος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Κατερίνα Βολονάκη και Νικήτας Μπόλκας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 06-02-2013 (Τέταρτη) στις 9 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου όπου εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες μέρες.

Από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε ο 31χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι (6) κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκινήτου, εκ των οποίων το ένα ήταν ειδικά διαμορφωμένο (τροχισμένο).

Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του.

Μάλιστα ο ίδιος οδήγησε τους αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της πόλης και τους υπέδειξε οχήματα ιδιωτικά ή επαγγελματικής χρήσης από τα οποία μερικά δήλωσε ότι τα απασφάλιζε είτε με τα κλειδιά που είχε, είτε σπάζοντας το ένα από τα παράθυρα των οχημάτων και από το εσωτερικό τους αφαιρούσε χρήματα ή αντικείμενα αξίας ή χρησιμοποιούσε τα ίδια τα οχήματα για να κινείται σε διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου.

Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο πριν την σύλληψή τους στην πόλη της Ρόδου, οι δυο δράστες παραβίασαν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α.

Μάλιστα σε τέσσερις (4) περιπτώσεις αφαίρεσαν τα ίδια τα οχήματα και αφού τα χρησιμοποίησαν για μικρό χρονικό διάστημα, τα εγκατέλειψαν σε άλλα σημεία της πόλης.

Τονίζεται ότι οι δράστες επέλεγαν για να παραβιάσουν αυτοκίνητα που, είτε ήταν ανασφάλιστα (ξεκλείδωτα), είτε στο εσωτερικό τους οι παθόντες είχαν αφήσει σε εμφανή σημεία διάφορα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων προέκυψε ότι ο 31χρονος πούλησε στον 32χρονο ομοεθνή ένα φορητό Η/Υ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και μια γυναικεία τσάντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ. Τα εν λόγω αντικείμενα βρέθηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί ο 32χρονος στην περιοχή Φαληράκι και κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά