Λαμπρή και επιτυχημένη η πρεμιέρα του Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής 2014"

Λαμπρή και επιτυχημένη η πρεμιέρα  του Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής 2014"

Λαμπρή και επιτυχημένη η πρεμιέρα του Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής 2014"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 380 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη που μας πέρασε, στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, το Φεστιβάλ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ άνοιξε τις πύλες του για δώδεκα ημέρες αφιερωμένες –όπως κάθε χρόνο και για τα τελευταία δεκαπέντε- στην κλασική μουσική.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ βρήκε το κοινό να κατακλύζει το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στην Παλαιά Πόλη όπου η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους Ρώσους συνθέτες. Πρωταγωνιστές της συναυλίας δύο διάσημοι Έλληνες μουσικοί:

ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο πιανίστας με τη διεθνή καριέρα και καταξίωση Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης και ο πολύπειρος τσελίστας και μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του ταχύτατα ανερχόμενου συνόλου TRANSCRIPTION ENSEMBLE, Χρήστος Γρίμπας.

Η αγαστή συνεργασία τους επί σκηνής σε συνδυασμό με τις παθιασμένες και εύστοχες ερμηνείες τους ανέδειξαν όλο το συναισθηματικό φάσμα δύο αριστουργημάτων του ρωσικού ρεπερτόριου, της σουίτας Εικόνας από μια έκθεση του Μοντέστ Μουσόργκσκι (1839-1881) και της Σονάτας για βιολοντσέλο και πιάνο σε ντο μείζονα, έργο 119 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873–1943).

Η παρουσία τόσο σημαντικών μουσικών, καταξιωμένων και εκτός των ελληνικών συνόρων, πιστοποιεί τη διεθνή ακτινοβολία του Φεστιβάλ δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ενός ακόμη δυνατού χαρτιού για στην διεκδίκηση της υποψηφιότητας της Ρόδου ως πιθανή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι νέοι Αντιδήμαρχοι, Τουρισμού η κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Πολιτισμού ο κος Τέρης Χατζηιωάννου.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»