Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού στη Λέρο

Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού στη Λέρο

Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 563 ΦΟΡΕΣ

Η Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης”/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, με έδρα την Κω και περιοχή ευθύνης το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δωδεκανήσου κα Λόη Ποθητή και το Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου κο Αναστάσιο Χατζηλάρη διοργάνωσε την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στη Λέρο στο Σχολείο Αλίντων Βιωματικό Σεμινάριο-Εργαστήριο στο Εκπαιδευτικό Υλικό Αγωγής Υγείας με θέμα: “Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού”.

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και εκπαιδευτικοί από τα άλλα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού.

Οι συντονιστές κος Νικηφόρος Φάρκωνας και Έλενα Σεργεντάνη, που δεν έρχονται για πρώτη φορά στο νησί μας, διαπίστωσαν τη δίψα των εγκαταλειμμένων εκπαιδευτικών της Επαρχίας για γνώση σε θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης δεξιοτήτων για τα παιδιά του Σχολείου.

Υποσχέθηκαν τη διάθεσή τους να επαναλάβουν το σεμινάριο και στους άλλους εκπαιδευτικούς που λόγω του περιορισμού των συμμετοχών αποκλείστηκαν και να συνδράμουν στις ανάγκες για επίλυση θεμάτων που εμπλέκονται στα αντικείμενα που διαχειρίζονται.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση των Εκπαιδευτικών στην εφαρμογή Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας με απώτερο σκοπό την υιοθέτηση συμπεριφορών που συνδέονται άμεσα με την καλή ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών.

Υιοθετήθηκε η βιωματική προσέγγιση και χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι ενεργητικής και εμπειρικής μάθησης.
Οι συμμετέχοντες όχι μόνο απόκτησαν πείρα στα αντικείμενα που διδάχθηκαν, αλλά πέρασαν ένα ευχάριστο δημιουργικό διήμερο.

Ήρθαν στη θέση του μαθητή, συμπεριφέρθηκαν σαν μαθητές και διαπίστωσαν την ανάγκη προσέγγισης με διαφορετικό τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα χαρούμενο και ευχάριστο κλίμα μέσα στην τάξη.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά τον Δ/ντή του Κέντρου κο Δημήτριο Κ. Γερούκαλη για τη διάθεση των επιμορφωτών και ευελπιστούνε στην περαιτέρω συνεργασία.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων