Σχέδιο για την εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων στ’ Αφάντου

Σχέδιο για την  εκτροπή κυκλοφορίας  οχημάτων στ’ Αφάντου

Σχέδιο για την εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1756 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά η διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας

Εξειδικευμένο σχέδιο εκτροπής της κυκλοφορίας στην περιοχή Αφάντου, όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης της προβληματικής γέφυρας, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εξέτασαν χθες οι αρμόδιες αρχές.

Στην περιοχή βρέθηκαν χθες το πρωί τεχνικοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο διοικητής του ΑΤ Αρχαγγέλου και ο διοικητής της Τροχαίας Ρόδου οι οποίοι εξέτασαν από κοινού τις σχετικές διαδικασίες στις οποίες θα προχωρήσουν άμεσα για να είναι ασφαλής η κίνηση των οχημάτων από την περιοχή των Αφάντου.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις που έκαναν πρόσφατα τόσο ο κ. Χατζημάρκος όσο και ο κ. Κόκκινος μίλησαν για σκοπιμότητες και διαβεβαίωσαν ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα κάνει ότι μπορεί για να επισπεύσει την ολοκλήρωση των έργων που εκκρεμούν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζημάρκος είχε επισημάνει συγκεκριμένα:
«Πήγαμε στη Ρόδου Λίνδου για να δούμε δύο έργα: την εργολαβία που εκτελείται στον οδικό άξονα Ρόδου-Λίνδου και την ανισόπεδη γέφυρα στην περιοχή Αφάντου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο έργο είναι μία μεγάλη πληγή έχει βασανίσει πολύ τους Ροδίτες αλλά και τους επισκέπτες, πολλά χρόνια . το έργο είναι πίσω και στα χρονοδιαγράμματα και στη χρηματοδότηση και προσπαθούμε να πιέσουμε, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή του.

Έχω ήδη κάνει μία επικοινωνία με τη διαχειριστική αρχή αλλά και με το υπουργείο στο οποίο αργά το μεσημέρι θα στείλω έγγραφο για να απαιτήσουμε να αλλάξει ο ρυθμός της χρηματοδότησης και να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου.

Δυστυχώς η ταλαιπωρία αυτή για λόγους ανεξήγητους, τουλάχιστον σε μένα μπορώ να τους εξηγήσω μόνο από μία διαδρομή ερμηνείας σκοπιμοτήτων, θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο διότι με το που τελειώνει αυτό το έργο, ξεκινά το έργο για τη νέα γέφυρα που θα χτιστεί εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι η κυκλοφορία θα σταματήσει σε εκείνο το σημείο.

Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το διάστημα που είναι περίπου δώδεκα μήνες προκειμένου του χρόνου το καλοκαίρι να μην έχουμε ξανά νέα σαιζόν που δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τη Ρόδου-Λίνδου.

Ένα γενικό σχόλιο θέλω να κάνω. Ότι από δω και πέρα για αυτό το δρόμο οτιδήποτε έργα γίνονται θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και στο σχεδιασμό και στους φορείς υλοποίησης και στις πηγές χρηματοδότησης. Δεν μπορούμε πια να παίζουμε άλλο ούτε με την υγεία, ούτε με την ασφάλεια, ούτε με την οικονομία του τόπου.

Στη Ρόδου-Λίνδου θα μπούμε μπροστά ως περιφερειακή αρχή θα επιτρέψουμε μόνο τις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις και αφού έχουν διασφαλιστεί όλες οι παράμετροι που να εγγυώνται ότι ο δρόμος θα παραδοθεί το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου