Δηλητηρίασαν κοπάδι με πρόβατα στα Μάσσαρι

Δηλητηρίασαν κοπάδι με πρόβατα στα Μάσσαρι

Δηλητηρίασαν κοπάδι με πρόβατα στα Μάσσαρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1465 ΦΟΡΕΣ

Αρκετά ζώα βρήκαν αργό και μαρτυρικό θάνατο

Με δηλητήρια τα οποία έβαλαν μέσα σε ξερά σύκα και τα «έσπειραν» σε μια ολόκληρη περιοχή ανάμεσα σε Μάσσαρι και Μαλώνα άγνωστοι δράστες κατάφεραν να ξεπαστρέψουν πάρα πολλά πρόβατα, τα οποία έβοσκαν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το γεγονός που καταγγέλθηκε στη «Ροδιακή» από κατοίκους της περιοχής, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό και δεν αποκλείεται άμεσα να προκαλέσει ακόμα και εισαγγελική έρευνα.

Ο δράστης ή οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, προχώρησαν στη ρίψη δηλητηριασμένων σύκων, σε συγκεκριμένες περιοχές που έβοσκαν τα πρόβατα αυτά, με αποτέλεσμα να βρουν αργό και μαρτυρικό θάνατο.

Σε πρώτη φάση οι απώλειες καταμετρήθηκαν στο κοπάδι των προβάτων, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι τον ίδιο μαρτυρικό θάνατο είναι πολύ πιθανό να βρήκαν και άλλα ζώα (ελάφια, κατσίκια, λαγοί, ακόμα και πουλιά) τα οποία να έφαγαν τα δηλητήρια αυτά που είχαν τοποθετηθεί μέσα στα σύκα.

Σπέρνουν τον θάνατο
Δεν είναι η πρώτη πάντως που στο νησί μας, διασπείρονται δολώματα θανάτου. Αντίστοιχες εγκληματικές μέθοδοι, έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για σκυλιά και γατιά σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, ακόμα και σε κεντρικές γειτονιές στην πόλη της Ρόδου, προκαλώντας έτσι μαζικές θανατώσεις.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως που αναφέρθηκε στην περιοχή Μαλώνας – Μάσσαρι, είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακόμα το μέγεθος που προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες.

Δεν εντοπίστηκε επίσης τι είδους δηλητήρια χορηγήθηκαν για να θανατωθούν τα ζώα και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί κτηνιατρική γνωμάτευση και ειδικές αναλύσεις, έτσι ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις