Επεισόδιο δημάρχου με επιχειρηματία μπροστά στον υπουργό Παιδείας

Επεισόδιο δημάρχου με επιχειρηματία μπροστά στον υπουργό Παιδείας

Επεισόδιο δημάρχου με επιχειρηματία μπροστά στον υπουργό Παιδείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1539 ΦΟΡΕΣ

Μάρτυρας επεισοδίου ανάμεσα σε εστιάτορα και το δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο έγινε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την επίσκεψη του στην Πάτμο όπως αποκαλύπτει το patmow times, το ρεπορτάζ του οποίου έχει ως εξής


Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 που ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε την Πάτμο, πηγαίνοντας για προσκύνημα στο Μοναστήρι, έγινε μάρτυρας επεισοδίου μεταξύ εστιάτορα που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με την ιδιοκτησία του και του δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου.
Ο υπουργός που προηγουμένως μπήκε στο κατάστημα για να δει τη θέα, άκουσε από τον εστιάτορα να του λέει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ιδιοκτησία του και το Δήμο. Ο υπουργός τον άκουγε προσεκτικά, αλλά όταν βγήκαν από το κατάστημα του και είδε ο εστιάτορας τον δήμαρχο κ. Στόικο να περιμένει τον υπουργό απέξω, όπως μας είπε ο κ. δήμαρχος, του είπε: «Φοβάσαι και δεν μπαίνεις μέσα στο μαγαζί γιατί έχεις τη φωλιά σου βρεγμένη; » , και κείνος του απάντησε: « δεν είναι ώρα για τέτοιες κουβέντες», μετά από αυτό όπως μας είπε o κ δήμαρχος του επιτέθηκε, τον έπιασε από το λαιμό, έχει μας είπε και τη σχετική ιατρική γνωμάτευση για αμυχές και επακολούθησε συμπλοκή, παρουσία του υπουργού, της προσωπικής φρουράς του και του αστυνομικού οργάνου που τον συνόδευε οι οποίοι και προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν. Σύμφωνα δε με την κατάθεση του δέχτηκε κλωτσιές στα πόδια και από τον γιο του.
Επειδή οι δημοσιογράφοι προχωρήσαμε μπροστά για να πάρουμε πλάνα από το ανέβασμα του κ. Λοβέρδου στο Μοναστήρι, ακούσαμε τις φωνές, είδαμε από μακριά τη συμπλοκή αλλά χωρίς τις λεπτομέρειες.

Ο υπουργός έμεινε άφωνος και μπορούμε να πούμε αμήχανος για αυτό που συνέβαινε.
Μετά από την επίσκεψη στο Μοναστήρι ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος πήγε στο Αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Αμέσως διατάχθηκε η σύλληψη του εστιάτορα, και λόγω του αυτοφώρου κρατήθηκε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και μεταφέρθηκε την επομένη στον εισαγγελέα της Κω.
Επρόκειτο σήμερα να δικαστεί το αυτόφωρο αλλά αναβλήθηκε για την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014.
Η αναβολή έγινε μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Στόικου γιατί δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Όπως πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα που έχει ο εστιάτορας με το Δήμο είναι ότι ενώ ο Δήμος έχει λάβει από τις 10 Φεβρουαρίου 2014 την με αριθ. πρωτ. 639 απόφαση της 4Ης Εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων εγκεκριμένη από το ΚΑΣ να κτιστεί το τοιχίο που θα στηρίξει το κτίσμα του και το οποίο βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, ακόμα δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη του Δήμου Πάτμου.


Αξίζει να προστεθεί ότι ο εστιάτορας ζήτησε συγνώμη από τον κ. δήμαρχο, η στατική μελέτη δόθηκε δωρεάν στο Δήμο από τους μηχανικούς που τη συνέταξαν για να εκτελεστεί, την δε δαπάνη της κατασκευής του τοιχίου είναι διατεθειμένος να την πληρώσει ο ίδιος εστιάτορας αντί του Δήμου. Επίσης, ο ίδιος έχει δημιουργίσει και στο παρελθόν επεισόδια με αιχμή του δόρατος τα προβλήματα της ιδιοκτησίας του.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο