Ανακοίνωση του δημάρχου Λέρου για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

Ανακοίνωση του δημάρχου Λέρου για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

Ανακοίνωση του δημάρχου Λέρου για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 394 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει ο κ. Κόλιας για την επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου

Το νησί της Λέρου επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του στο υπουργείο.

Σκοπός τις επίσκεψης ήταν να έχει άμεση αντίληψη για τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων και τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου , Καλύμνου, Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιος, ο Αντιδήμαρχος κ.Κων/δης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μπίλλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ.Ζουμπούλης καθώς και ο προϊστάμενος του ιστορικού αρχείου κ.Τραμπούλης.

Στη συνεχεία ο Υπουργός μετέβη στο Μπελλένειο Γυμνάσιο όπου είχε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων του νησιού καθώς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων παρούσης και της Δημοτικής Συμβούλου κ. Παπαφώτη.

Στη συνάντηση ενημερώθηκε από το δήμαρχο Λέρου για τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Προτάθηκε η κατασκευή τεσσάρων αιθουσών στο Μπελλένειο Γυμνάσιο, νηπιαγωγείο στο Λακκί και η επαναλειτουργία του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση κάλυψη των βασικών τουλάχιστον ελλείψεων και την προώθηση των αιτημάτων για τις κτηριακές ελλείψεις.

Ανακοίνωσε την λειτουργία του προγράμματος “Kid’s Athletics” στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» που θα υλοποίηση στο νησί μας γυμνάστρια.

Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί ευελπιστούν η επίσκεψη του Υπουργού να μην έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας στο νησί μας.

Πηγή: lerosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων