Κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τους παράνομους μετανάστες

Κίνδυνος μετάδοσης  ασθενειών  από τους  παράνομους μετανάστες

Κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τους παράνομους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 878 ΦΟΡΕΣ

Παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο δήμαρχος Σύμης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, για τον κίνδυνο μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών, στο νησί από τους παράνομους μετανάστες, ζητά ο δήμαρχος Σύμης κ. Ελ. Παπακαλοδούκας.

Ο δήμαρχος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένας μόνο γιατρός στο νησί, πράγμα για το οποίο οι αρμόδιοι κωφεύουν.

Την επιστολή-διαμαρτυρία ο κ. Παπακαλοδούκας κοινοποίησε επίσης στον υπουργό Υγείας, στον υπουργό Ναυτιλίας και στον διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου.

Αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:

“Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στη Σύμη,
Καθημερινά πλέον τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η ίδια η ζωή των κατοίκων του νησιού και όχι μόνο, καθώς με την είσοδο μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας συντρέχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό.

Γίνεται πλέον μαζική είσοδος παράνομων μεταναστών στο νησί μας (100 περίπου καθημερινά) οι οποίοι έχουν ανάγκη άμεσης ιατρικής εκτίμησης από το μοναδικό ιατρό που διαθέτουμε στη Σύμη.

Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν λοιμώδη νοσήματα όχι μόνο στον πληθυσμό της Σύμης καθώς κυκλοφορούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και στη Ρόδο και στην Αθήνα και σε όλα τα μέρη όπου μετακινούνται.

Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ παραθέτει κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί με τις ασθένειες που φέρνουν οι μετανάστες.

«Βλέπουμε, ας πούμε, ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας, όπου αυτά που ανιχνεύονται στους μετανάστες είναι περισσότερα, ενώ εμείς έχουμε πολύ λιγότερα. Έχουμε ακόμα και κρούσματα φυματίωσης. Έχουμε και τα δικά μας βέβαια (δηλαδή των Ελλήνων), αλλά η τάση τους βαίνει μειούμενη ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες. Αυτό το ποσοστό ξεκίνησε από πολύ χαμηλό και τώρα ανεβαίνει, φτάνοντας, όπως σας είπα, περίπου στο 20%».

Δεδομένου ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς στους αρμόδιους φορείς η Σύμη που αριθμεί πάνω από 2.500 κατοίκους εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά, την δε θερινή περίοδο οι διαμένοντες στο νησί φθάνουν και τις 10.000, αυτή τη στιγμή καλύπτεται από ένα γιατρό που τοποθετείται ανά δέκα ημέρες με απόσπαση από τη Ρόδο, σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς στη Ρόδο υποχρεωτικά συνοδεύεται από το γιατρό,

με αποτέλεσμα το νησί να μένει χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη, επίσης δεν είναι προσβάσιμη λόγω της ιδιομορφίας της, γίνεται εύκολα αντιληπτό ένας γιατρός δεν αρκεί για να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες και είναι πραγματικός πλέον ο κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών από τους παράνομους μετανάστες.

Σε συνάρτηση με τα ανωτέρω, ζητούμε όπως τοποθετηθεί στη Σύμη γιατρός για τη ιατρική εκτίμηση, φροντίδα και τις ιατρικές εξετάσεις των παράνομων μεταναστών που εισρέουν το νησί και στη συνέχεια μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ

Διαβάστε ακόμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο

Νικητιάδης στη Βουλή: «Χωρίς γιατρό η Σύμη. Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι»