Στην επόμενη συνεδρίαση τα υδατοδρόμια

Στην επόμενη συνεδρίαση τα υδατοδρόμια

Στην επόμενη συνεδρίαση τα υδατοδρόμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 446 ΦΟΡΕΣ

Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα συζητηθεί τελικά το θέμα με την κατασκευή υδατοδρομίου στη Μύκονο.

Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί στη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση του σώματος όμως, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναγκαστικά θα πρέπει να αναβληθεί καθώς η σύμβαση που θα υπογραφόταν από την περιφέρεια και το δημοτικό λιμενικό ταμείο, θα πρέπει να επανεξεταστεί σε νομικό επίπεδο.

Αυτό θα πρέπει να γίνει γιατί όπως είπε η σύμβαση αυτή θα είναι σύμβαση πρότυπο η οποία θα ισχύσει και για άλλα υδατοδρόμια άλλων νησιών της περιφέρειας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζημάρκος θα δημιουργηθεί δίκτυο υδατοδρομίων καθώς η κατασκευή ενός μόνο σε ένα νησί, δεν μπορεί να αποδώσει, επισημαίνοντας ότι το 2008 έγινε μία τέτοια προσπάθεια η οποία τελικά δεν είχε συνέχεια.

Μάλιστα επεσήμανε ότι τίθενται και ζητήματα όπως της δημιουργίας χώρων ανεφοδιασμού και επισκευών, τα οποία πρέπει να λυθούν, ενώ όπως επεσήμανε βούληση της περιφέρειας είναι να σχεδιάσει σωστά το δίκτυο και κυρίως να το υλοποιήσει εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της έναντι του πληθυσμού των νησιών.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία