Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των προέδρων στα χωριά

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των προέδρων στα χωριά

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των προέδρων στα χωριά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1563 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου

Kαθορίστηκαν με απόφαση του δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου, οι αρμοδιότητες των προέδρων των τοπικών συμβουλίων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.
Στη σχετική απόφαση, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:


“Αναθέτουμε στους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και στους Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως ο καθένας από αυτούς στη Διοικητική Περιφέρεια του ασκεί τις παρακάτω αρμοδιότητες και κατ’ εντολή να υπογράφει αντί του Δημάρχου τα παρακάτω έγγραφα και πιστοποιητικά:

1. Εκπροσωπεί την Κοινότητα σε κάθε δημόσια αρχή πλην δικαστηρίων.
2. Εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, ως και της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εφόσον δεν αφορούν αποκλειστική αρμοδιότητα Δημάρχου ή καθ’ ύλην (θεματικού) Αντιδημάρχου.

3. Προΐσταται των υπηρεσιών που διατίθενται στην κοινότητα αναφορικά με τις εντολές, οδηγίες και υποδείξεις εκτέλεσης της υπηρεσίας, συνεργαζόμενος και αναφερόμενος κατά λοιπά με τον αρμόδιο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο.

4. Συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής δαπανών, εφόσον αφορούν αρμοδιότητα της κοινότητας, τα οποία έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και εφόσον φέρουν προηγούμενες σχετικές υπογραφές – εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων.

5. Υπογράφει συμβάσεις και παρακολουθεί την εξέλιξη έργων, εργασιών, προμηθειών κλπ που είναι αντικείμενο συμβάσεων, εφόσον αφορούν πλήρη αρμοδιότητα της κοινότητας και έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φέρουν προηγούμενες σχετικές υπογραφές – εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων.

6. Εκδίδει και ανακαλεί άδειες υπαίθριου εμπορίου και άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως και σχετικές αποφάσεις εκτέλεσης διοικητικών ποινών (προσωρινή ή οριστική αφαίρεση ή ανάκληση, σφράγιση άνευ αδείας κλπ) εφόσον οι σχετικές πράξεις έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φέρουν προηγούμενες σχετικές υπογραφές – εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων.

7. Εφόσον έχει διατεθεί το κατάλληλο προσωπικό, εκδίδει και αυτός πιστοποιητικά προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης δημοτών, βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας εφόσον οι σχετικές έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φέρουν προηγούμενες σχετικές υπογραφές – εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων.
8. Τελεί και αυτός πολιτικούς γάμους κατά συνεργασία με τον κατά τόπο αρμόδιο ληξίαρχο, σύμφωνα με ειδικότερη απόφασή μας.
9. Εκδίδει βεβαιώσεις γνησίου υπογραφής.

10. Υπογράφει και αυτός τις δηλώσεις πολιτογράφησης εφόσον οι σχετικές πράξεις έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φέρουν προηγούμενες σχετικές υπογραφές – εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων.
11. Διοίκηση και εποπτεία Κοιμητηρίου.

12. Συνιστά άμισθες – εθελοντικές ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έργου από μέλη του συμβουλίου της κοινότητας, τυχόν διατιθέμενους υπαλλήλους της κοινότητας, υπαλλήλους κοινότητας, καθορίζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ”

Διαβάστε ακόμη

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες