Βίντεο: Νεκροψία σε ένα σπάνιο «κολοσσιαίο καλαμάρι»

Βίντεο: Νεκροψία σε ένα σπάνιο «κολοσσιαίο καλαμάρι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7992 ΦΟΡΕΣ

Το πρώτο κολοσσιαίο καλαμάρι πιάστηκε από ψαράδες το 2007 και έμεινε για ένα χρόνο στην κατάψυξη μέχρι να μελετηθεί από τους επιστήμονες

Αν κοβόταν για τηγάνισμα, οι ροδέλες θα είχαν μέγεθος λάστιχων για τρακτέρ. Ζωολόγοι στη Νέα Ζηλανδία πραγματοποίησαν νεκροτομή στο μεγαλύτερο καλαμάρι του κόσμου, έναν αινιγματικό κάτοικο της αβύσσου, τον οποίο κανείς δεν έχει καταφέρει να δει ζωντανό στο φυσικό του περιβάλλον.

Το λεγόμενο «κολοσσιαίο καλαμάρι», με την επιστημονική ονομασία Mesonychoteuthis hamiltoni, είναι γνωστό μόνο από δύο εκπροσώπους του είδους του που πιάστηκαν στην παγωμένη Θάλασσα του Ρος, έξω από την Ανταρκτική.

To τεράστιο κεφαλόποδο, το οποίο πιστεύεται ότι φτάνει σε μήκος τα 14 μέτρα μαζί με τα πλοκάμια, είναι διαφορετικό είδος από το μικρότερο «γιγάντιο καλαμάρι» (γένος Architeuthis) που απαντάται γύρω από τη Νέα Ζηλανδία.

Το πρώτο κολοσσιαίο καλαμάρι πιάστηκε από ψαράδες το 2007 και έμεινε για ένα χρόνο στην κατάψυξη μέχρι να μελετηθεί από τους επιστήμονες. Το δεύτερο, αυτό στο οποίο πραγματοποιήθηκε η νεκροτομή, βρέθηκε νωρίτερα φέτος στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Στη διάρκεια της εξέτασης στο Μουσείο της Νέας Ζηλανδίας, Te Papa Tongarewa, οι ερευνητές συνέλεξαν μετρήσεις στο μανδύα (το κύριο σώμα των κεφαλόποδων μαλακίων), τα πλοκάμια και το εσωτερικό όστρακο (το "κόκαλο" που υποστηρίζει το μανδύα).

Όπως και το καλαμάρι που βρέθηκε το 2007, το δείγμα που υποβλήθηκε σε νεκροτομή ήταν κι αυτό θηλυκό, και έφερε μάλιστα μερικά αβγά που θα πρέπει τώρα να εξεταστούν πιο προσεκτικά.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι