Αναστάτωση στην Κάσο

Αναστάτωση στην Κάσο

Αναστάτωση στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2308 ΦΟΡΕΣ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Κάσο η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου να απορρίψει για καθαρά τυπικούς λόγους (εκπρόθεσμη κατάθεση), την ένσταση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου, με το συνδυασμό της Δημάρχου Μαίρης Τσανάκη, Δημήτρη Φραγκούλη.

Η αγανάκτηση είναι μεγάλη καθώς όλοι γνωρίζουν (και αναγνωρίζουν) ότι στον Δημήτρη Φραγκούλη, που εκλεγόταν 5ος στη σειρά, δεν προσμετρήθηκαν οι σταυροί στο ένα από τα τέσσερα εκλογικά τμήματα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μη εκλόγιμη θέση.

Η προθεσμία των πέντε ημερών για την υποβολή της ένστασης είναι κυριολεκτικά ασφυκτική όταν πρόκειται για ένα νησί της άγονης γραμμής όπου δεν εδρεύει πρωτοδικείο και η διαδικασία πρέπει να γίνει στη Ρόδο.

Η αγανάκτηση και ο εκνευρισμός γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι όταν αναλογίζεται κανείς ότι αντίστοιχη ένσταση, εκπρόθεσμα κατατεθειμένη επίσης, του επικεφαλής του 2ου συνδυασμού έγινε ασμένως δεκτή. Σε αυτή την περίπτωση αναγνωριζόταν ότι επρόκειτο περί προφανούς λάθους, στην άλλη;

Όλοι αναρωτιούνται αν είναι τόσο εύκολο να παραβιάζεται η λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και αν έχει πάψει να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, σχετικά με τις δύο ενστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια