Κάλεσμα σε όλους για το περπάτημα ζωής και ελπίδας

Κάλεσμα σε όλους για το περπάτημα ζωής και ελπίδας

Κάλεσμα σε όλους για το περπάτημα ζωής και ελπίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΦΙΛΕΡΗΜΟΥ

Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν και στο φετινό «περπάτημα ζωής και ελπίδας» απευθύνουν η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου αυτοάνοσων νοσημάτων αρθρίτιδα και λύκου ΘΑΛΕΙΑ.

Συγκεκριμένα η κ. Θάλεια Γεωργά πλαισιωμένη από μέλη του συλλόγου και με την παρουσία της προέδρου της ΕΥΘΥΤΑ Ελένης Καρύδη, του συμπολίτη μας Απόστολου Κωνσταντάκη , του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσοπανάκη και άλλων αναφέρθηκε χτες αναλυτικά στη διοργάνωση της εκδήλωσης λέγοντας τα εξής:
«Νιώθω υπερηφάνεια, γιατί καταφέραμε για 12η συνεχή χρονιά και διοργανώσαμε το “Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας”, γιορτάζοντας ταυτόχρονα φέτος και την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.
Σε διαφορετικό τόπο αυτή την χρονιά, στο λόφο Φιλερήμου, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί.
Σε αυτή την δύσκολη καθημερινότητα, δημιουργήσαμε εδώ και τρία χρόνια, μια σφιχτή αγκαλιά αγάπης, συμμετοχής στην ζωή, προσφοράς και αισιοδοξίας, με την Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα “ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.” και Συλλόγους για άτομα με ρευματικά νοσήματα.
(Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Συστηματικής ερυθηματώδης λύκος, Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα, Αγγειίτιδες, οστεοαρθρίτιδα, ινομυαλγία, οροαρνητικές σπονδυλαρθρίτιδες - όπως αγκυλοποιητική, σπονδυλοαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα κ.ά.).
Ετσι, το Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας φέτος, έπειτα από δική μας πρόταση, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στις πόλεις Αθήνα και Πάτρα, τόπους δραστηριότητας της “ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.”.
Θα περπατήσουμε, έχοντας συνοδοιπόρους για ακόμη μια χρονιά, Συλλόγους με γνωστό κοινωνικό και αθλητικό έργο και σχολεία της Ρόδου:
• Ανάδοχη Αγκαλιά,
• Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α.,
• Μουσικό Σχολείο Ρόδου,
• Ροδαυγή,
• Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια “ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”,
• Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ”
• Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου.
Στο φετινό Περπάτημα κάποιος θα λείπει. Ενας αγαπημένος φίλος ο τυπογράφος Σωτήρης Παπαστεργίου. Θα μας λείψει το πλατύ του χαμόγελο, ο εθελοντισμός του, η προσφορά του....
Με την συμπαράσταση και την συμβολή όλων, ελπίζουμε να καταφέρουμε και φέτος, να προσφέρουμε βοήθεια σε δεκαέξι (16) παιδιά, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό, στο σχολείο, μέσω κοινωνικής λειτουργού, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο, όπως κάνουμε κατά τις σχολικές χρονιές 2012-2014.

Συνεχίζουμε... να περπατάμε
γιορτάζοντας την Αρθρίτιδα...,
και βοηθώντας τα παιδιά!!!

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας με την συμμετοχή μας στην 3η συνάντηση της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και των Συλλόγων για άτομα με ρευματικά νοσήματα και
Στόχος της συνεργασίας μας είναι το παρόν και το μέλλον της συμμετοχής τωνα τόμων με αρθρίτιδα στα δρώμενα της Υγείας μέσω α) της σύνταξης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αρθρίτιδα και β) των Προτύπων φροντίδας για τα άτομα με αρθρίτιδα.
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης καθορίζει το πλαίσιο, τους άξονες παρέμβασης και τις κύριες δράσεις του σχεδιαμσού γαι τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, για την περίοδο 2014-2014 και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014, με την κατάθεση και επικαιροποίηση του από το Υπουργείο Υγείας.
Την έναρξη των προγραμμάτων της ομάδας υποστήριξης, από το Νοέμβριο έως και τον Μάιο, με την Κοινωνική Λειτουργό - Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας κα Καρελλάκη Παναγιώτα.

Ραντεβού
την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
και ώρα 11.00 το πρωί,
στο λόφο της Φιλερήμου.

Και φέτος το κιόσκι μας θα λειτουργήσει, από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, στον πεζόδρομο Πλαστήρα (ΑΚΤΑΙΟΝ).
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 18.00-21.00
Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 11.00-14.00 και 18.00-21.00
Στο κιόσκι μας θα πωλούνται τα φανελάκια και τα καπελάκια της διοργάνωσης, έναντι του ποσού των 50 ευρώ (φανελάκι) και 2 ευρώ (καπελάκι).
Στο κιόσκι μας επίσης, θα πωλείται έναντι του ποσού των 5 ευρώ, ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ο φίλος μου και εγώ”, που αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθεια σθένους που χρειάζεται από έναν ασθενή με χρόνιες παθήσεις, να δεχθεί και να αποδεχθεί τον δρόμο του χθες, του σήμερα και του αύριο, να συμβιώσει και να προχωρήσει θετικά και χαμογελαστά.
Το υλικό του ντοκιμαντέρ στήθηκε με αγάπη και σεβασμό και δημιουργήθηκε σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λουϊζίδη, φωτογραφία Γιώργου Λουϊζίδη, σκίτσα Νατάσας Σαβράνη, κείμενα Θάλειας Γεωργά, την φωνή της Μαρίας Μανιώτη και την μετάφραση στα αγγλικά από το Polyglot.
Με την συμπαράσταση και την συμβολή όλων, ελπίζουμε να καταφέρουμε και φέτος, να προσφέρουμε βοήθεια σε δεκαέξι (16) παιδιά, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό, στο σχολείο.
Για τον κόσμο που επιθυμεί να περπατήσει μαζί μας, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το Σαν Φραγκίσκο στις 10.00 και από το Δημαρχείο στις 10.10, με προορισμό τον λόφο Φιλερήμου.
Στις 11.15 θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας από το καφενείο της Φιλερήμου έως τον Σταυρό και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου θα απονεμηθούν τα διπλώματα συμμετοχής.
Μετά το τέλος της διοργάνωσης, τα λεωφορεία θα επιστρέψουν με τους περιπατητές στη Ρόδο, με τερματικές στάσεις το Δημαρχείο και το Σαν Φραγκίσκο.
Η οποιαδήποτε οικονομική σας συμβολή θα στηρίξει την προσπάθεια μας!!!
Σας περιμένουμε όλους κοντά μας!!!»

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»