Ο θεσμός της έφιππης ροδιακής δημοτικής αστυνομίας

Ο θεσμός της έφιππης ροδιακής δημοτικής αστυνομίας

Ο θεσμός της έφιππης ροδιακής δημοτικής αστυνομίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1696 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Υπάρχουν κάποιοι θεσμοί που αποτελούν ροδιακή παράδοση και συνάδουν με την τουριστική τάξη και ευπρέπεια, ενώ αποτελούν ιδιαίτερο στοιχείο εντυπωσιασμού και ενδιαφέροντος εκ μέρους των χιλιάδων τουριστών που κινούνται στο κέντρο της πόλης.


Η έφιππη δημοτική αστυνομία είχε μια ιδιαίτερη ομορφιά και η θέα της και η κυκλοφορία στο Μαντράκι και Παλιά Πόλη συνήθως προσέδιδε σε όλους την αναγκαία αίσθηση της έννομης τάξης χωρίς την λήψη ακραίων μέτρων που προκαλούν και ενοχλούν πολλές φορές την κοινωνία.

Δεν γνωρίζω βέβαια λεπτομέρειες του τομέα έφιππη δημοτική αστυνομία, ούτε την δομή της και τον τρόπο λειτουργίας της, ούτε βέβαια το οικονομικό κόστος και αν τέτοια δραστηριότητα προβλέπει ο προϋπολογισμός και ο σχεδιασμός του δήμου, αφορά τους αρμοδίους, ενδιαφέρει όμως τους δημότες.

Στον τουρισμό, στον σχεδιασμό και στην λειτουργία του, κάποιες λεπτομέρειες δημιουργούν την διαφορά όπως εν προκειμένω η εκ νέου δραστηριοποίηση της έφιππης δημοτικής αστυνομίας που έστω και ακόμη μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και τουρουστικού ενδιαφέροντος, θα συμπληρώνει κενά και χώρους της πρόσφατης δημοτικής αστυνομάις με ποδήλατο που ετέθη σε λειτουργία, όλα θα λετιουργήσουν θετικά χάρι της ευταξίας.

Η Ρόδος, μια πολυάνθρωπη πόλη με χιλιάδες τουρίστες και χιλιάδες δραστηριότητες, χρειάζεται, έχει ανάγκη όποια υπηρεσία και θεσμό που θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των δημοτών, δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης όπου η δημοτική αστυνομία έφιππη ή επί ποδηλάτου χρειάζεται πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο για θέματα κυκλοφορίας παράνομης στάθμευσης, αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και βέβαια άμεση και αστραπιαία παρέμβαση όπου και όταν χρειασθεί.

Μικρές κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά αναγκαίες, μικρά αλλά όμορφα ωφέλιμα και αναγκαία μικρά έργα όπως αυτό που αφορά το ξύλινο πεζοδρόμιο στην Κολώνα, αλλά και άλλες λεπτομερείς καθημερινές δράσεις κάνουν την διαφορά μιας πόλης μέσα στον έντονο τουριστικό σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό ικανά να την ξεχωρίσουν και να την κάνουν πιο ελκυστική.

Καλή, πολύ καλή η δημοτική αστυνομία επι ποδηλάτου, ευέλικτη και ταχεία, αλλά εμείς θέλουμε να εμφανίζετε και να δραστηριοποιείται παράλληλα και την έφιππη δημοτική αστυνομία, είναι αναγκαία, όμορφη και εντυπωσιασκή. Εχει σχέση με την ιστορία και την παράδοση και είναι βέβαιο ότι θα αποδεχθεί και χρήσιμη αφού και μόνο στην θέα της κάποιοι θα συμμορφώνονται και θα αποφεύγουν παραβάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B