Αγωγή αποζημίωσης από τον δήμο καταθέτουν οι επιχειρηματίες

Αγωγή αποζημίωσης από τον δήμο καταθέτουν οι επιχειρηματίες

Αγωγή αποζημίωσης από τον δήμο καταθέτουν οι επιχειρηματίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 661 ΦΟΡΕΣ

Νέα τροπή στην υπόθεση του λογιστικού γραφείου Κιλιμάτου στην Κω. Ενστάσεις κατά των πράξεων επιβολής εισφορών του ΙΚΑ

Στην υποβολή ενστάσεων κατά των πράξεων επιβολής εισφορών του ΙΚΑ, προχώρησε την Τρίτη ο δικηγόρος των επιχειρηματιών που υπέβαλαν μήνυση για υπεξαίρεση στο λογιστικό γραφείο Κιλιμάτου.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα, θα καταθέσει αγωγή αποζημίωσης κατά του Δήμου Κω, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος – σε περίπτωση που δικαιωθούν οι επιχειρηματίες – θα κληθεί να πληρώσει τα ποσά που θα επιδικάσει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των επιχειρηματιών κ. Κουτσαντώνη, η αγωγή αποζημίωσης θα ζητά το κεφάλαιο των ασφαλιστικών εισφορών που υπεξαιρέθηκε (για κάθε επιχειρηματία ξεχωριστά) και ισόποσο για ηθική βλάβη.

Η λογική της αγωγής αποζημίωσης κατά του Δήμου, στηρίζεται στα άρθρα 105 και 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα. Το μεν πρώτο, αναφέρει ότι «για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης, που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος.

Μαζί με το δημόσιο ευθύνεται εις ολόκληρον και το υπαίτιο πρόσωπο, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων για την ευθύνη των υπουργών», ενώ το δεύτερο ορίζει ότι «οι διατάξεις των δύο προηγούμενων άρθρων εφαρμόζονται και για την ευθύνη των δήμων, των κοινοτήτων ή των άλλων νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου από πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων που βρίσκονται στην υπηρεσία τους».

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου